fbpx
Ga naar content

Het openbaar ministerie: Tips & Tricks

Als u geconfronteerd wordt met een zogenaamde strafbeschikking, houdt dan goed in de gaten dat u slecht 2 weken hebt om hiertegen bezwaar te maken (verzet aan te tekenen). Doet u dat niet, dan komt vast te staan dat u zich schuldig gemaakt heeft aan het betreffende strafbare feit.

U kunt zich tijdens een TOM of OTP-zitting bij laten staan door een advocaat. Uw advocaat kan op basis van het zaaksdossier een inschatting geven of het voorstel redelijk is.

Het voorstel dat tijdens een TOM of OTP-zitting wordt gedaan is vaak lager dan de strafeis van de officier van justitie tijdens een zitting. Laat u dit meewegen in uw beslissing.

Bent u akkoord gegaan met een transactievoorstel, maar bent u achteraf van mening dat de zaak toch beter voor de rechter had kunnen komen, dan kunt u simpelweg niet aan de voorwaarden voldoen. Betaalt u de geldboete niet, voert u de werkstraf/leerstraf niet uit, dan kan de officier van justitie u namelijk alsnog dagvaarden. De…

Lees verder

Kunt u de geldboete niet in een keer betalen, neemt u dan contact op met het CJIB. Indien u goed motiveert waarom u niet in een keer kunt betalen, dan kunt u vaak een betalingsregeling treffen.

Als u verzet instelt tegen de strafbeschikking dan heeft dat schorsende werking. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld de geldboete nog niet hoeft te betalen.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven