Ga naar content

Opheffing van de voorlopige hechtenis

Roel is bekende van politie. Deze keer is hij gepakt met een plastic boodschappentas vol hennep. Roel werd aangehouden in zijn auto omdat hij zijn gordel niet om had. Toen hij het raampje van de auto naar beneden draaide, kwam de wietlucht de politieagent tegemoet.

Roel heeft inmiddels een strafblad van 5 pagina’s. Ook is hij al eerder veroordeeld voor overtreding van de Opiumwet.

Roel wordt inverzekeringgesteld. De piketadvocaat die Roel komt bezoeken, houdt Roel al voor dat hij, gelet op zijn strafblad en de hoeveelheid hennep, er ernstig rekening mee moet houden dat hij wordt voorgeleid. Roel wordt voorgeleid. De officier van justitie is van mening dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn om Roel langer vast te houden.

De advocaat doet nog een poging tot een schorsingsverzoek omdat Roel de volgende week een belangrijk tentamen heeft. Dit verzoek wordt afgewezen, de rechter-commissaris is van mening dat Roel zich dat tentamen maar eerder had moeten bedenken.

De officier van justitie wil de zaak grondig onderzoeken. Hij heeft nog langer tijd nodig dus vordert ook de gevangenhouding van Roel voor de duur van 30 dagen. Roel heeft er inmiddels 15 dagen opzitten. Hij zit niet te wachten op nog eens 30 dagen.

De raadkamer is van oordeel dat het niet te verwachten is dat Roel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd krijgt voor de duur van 45 dagen en besluit op de voorlopige hechtenis daarom op te heffen.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven