Ga naar content

Welke soorten algemene voorwaarden worden er zoal gebruikt?

Wanneer u zelf een huis gaat laten bouwen zult u met algemene voorwaarden van verschillende partijen geconfronteerd worden. Als u bijvoorbeeld een kavel grond van de gemeente koopt, dan zal gemeente bij deze overeenkomst waarschijnlijk algemene voorwaarden hanteren.

Ook uw aannemer zal op de aannemingsovereenkomst algemene voorwaarden van toepassing verklaren. Vaak zijn dit algemene voorwaarden die door een belangenvereniging van aannemers zijn opgesteld en aangeduid worden met namens als de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor de Uitvoering van Werken 1989 (UAV 1989) of de Algemene Voorwaarden voor de Aanneming van werk (AVA 1992).

Veel gehanteerde algemene voorwaarden door architecten zijn de Standaardvoorwaarden 1997 Rechtsverhouding opdrachtgever-architect (SR1997) of De Nieuwe Regeling (DNR 2005). Deze min of meer bekende en in de bouwwereld veel gehanteerde algemene voorwaarden worden door een rechter over het algemeen als acceptabel beschouwd.

Ook interessant voor u:

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven