Welke zaken komen voor de meervoudige strafkamer?

Terug naar overzicht

Welke zaken komen voor de meervoudige strafkamer?

De meervoudige strafkamer is belast met het berechten van meer ingewikkelde en zwaardere strafzaken. De meervoudige strafkamer bestaat uit drie rechters. De behandeling kan zeker bij grote strafzaken soms meer dan een zittingsdag in beslag nemen.

De meervoudige strafkamer doet anders dan de politierechter niet direct uitspraak na de behandeling van de zaak. In bijna alle gevallen volgt het vonnis maximaal 14 dagen na de behandeling van de zaak ter zitting.

U kunt bij de uitspraak aanwezig zijn. Dit is niet verplicht. U kunt hiervan ook afstand doen. Ook in het laatste geval bent u dezelfde dag nog op de hoogte van uw vonnis. Uw advocaat kan op de dag van de uitspraak contact opnemen met de strafgriffie.

Anders dan de politierechter kan de meervoudige strafkamer wel de maatregel van TBS opleggen en de maatregel plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders.

Bent u het eens met het vonnis van de meervoudige strafkamer, dan kunt u ter zitting afstand doen van hoger beroep. De voorzitter zal u hier in de meeste gevallen naar vragen. Bij twijfel doet u er goed aan om eerst te overleggen met uw advocaat voordat u afstand doet. U dient binnen 14 dagen na het vonnis hoger beroep in te stellen.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag