fbpx
Ga naar content

Hoe vraag je een scheiding aan?

Het aanvragen van een scheiding gebeurt door het indienen van een verzoek tot echtscheiding via de rechtbank. Hieraan vooraf gaat dat u samen met uw partner dit verzoek met opstellen. Ook moet u een echtscheidingsconvenant opstellen. Hierin legt u alle afspraken rondom de scheiding vast. Er zijn verschillende procedures mogelijk om tot een aanvraag tot scheiding te komen.

Als u en uw partner zelf afspraken kunnen maken, kunt u kiezen voor online scheiden. Met deze methode vult u zelf alle documenten in en kunt u al binnen enkele weken gescheiden zijn. Voor wie meer hulp nodig heeft bij het maken en vastleggen van afspraken, is een mediation traject het overwegen waard. Een mediator is een onafhankelijke professional die samen met jou en je partner op zoek gaat naar oplossingen waar iedereen tevreden mee is.

Tot slot is het ook mogelijk om een eenzijdig verzoek tot echtscheiding in te dienen, in het geval dat je partner niet wil mee werken aan een scheiding. Een advocaat dient dan het verzoek tot echtscheiding in namens jou alleen en brengt je partner hiervan op de hoogte. De rechter zal de zaak vervolgens behandelen.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven