Ga naar content

Echtscheiding: Tips & Tricks

Het is bijna altijd verstandig om bij een verbreking van een relatie te proberen om via een mediator tot goede afspraken te komen. Met name als u kinderen heeft, zult u ook in de toekomst op een normale wijze met uw ex-partner overleg moeten kunnen voeren.

Mocht één van partijen de andere partij een onvolledig inzicht hebben gegeven dan staat hierop een zware sanctie. Een verzwegen vermogensbestanddeel, bijvoorbeeld een bankrekening met een saldo van een miljoen, valt geheel toe aan de andere partij.

Als er grote pensioenvermogens moeten worden verrekend is het raadzaam om eerst een offerte aan te vragen bij de pensioenverzekeraars. Aan het verrekenen van pensioenen zijn namelijk kosten verbonden.

Als u gaat scheiden doet u er verstandig aan om een opsomming te maken van alle goederen die moeten worden verdeeld. Als u een lijst maakt van goederen en hierbij alvast onderliggende stukken verzamelt, zoals hypotheekakte of koopakte bespaart dit de advocaat een hoop werk. Daarnaast biedt het u de mogelijkheid om overzicht te krijgen…

Lees verder

U bent niet verplicht om na de echtscheidingsuitspraak van de rechter direct uw vermogen en spullen met uw ex te verdelen. Maar houdt er rekening mee dat u bij huwelijkse voorwaarden binnen 5 jaar een beroep op verrekening van het gezamenlijk vermogen moet doen.

Partners die in echtscheiding liggen moeten elkaar over en weer volledig inzicht geven in de schulden en het vermogen van beiden. Desnoods kunt u via een (spoed)procedure bij de rechter inzake vragen.

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven