fbpx
Ga naar content

Trouwen & samenwonen: Tips & Tricks

Als u van plan bent om de huwelijksceremonie in het buitenland plaats te laten vinden, informeer dan ruim van tevoren aan welke regels u zich in dat land dient te houden. Vaak dient u bepaalde documenten ruim op voorhand aan te vragen.

Zorg ervoor dat u weet hoeveel en welke getuigen u bij uw huwelijk aanwezig wilt hebben op het moment dat u in ondertrouw gaat. Op dit moment bent u namelijk verplicht op opgave te doen van deze getuigen.

Als u van plan bent om huwelijkse voorwaarden aan te gaan, dan is raadzaam om u ruim voor de huwelijkssluiting te laten informeren bij een notaris of een advocaat over de inhoud van de huwelijkse voorwaarden. Als u op huwelijkse voorwaarden wilt trouwen dient u deze voor het huwelijk te sluiten.

Als u twijfelt over of u in het huwelijk wilt treden of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, is het raadzaam om u te laten adviseren door een advocaat of een notaris. De reden hiervoor is dat er een aantal verschillen zijn tussen het huwelijk en het geregistreerd partnerschap.

Lees verder

Als u een geregistreerd partnerschap bent aangegaan en u gaat emigreren dan is het raadzaam om bij de ambassade van het emigratie land te informeren of het geregistreerd partnerschap wordt erkend. Daarnaast is het belangrijk om tijdig, hier in Nederland of in het land waar men verblijft, deskundig juridisch advies in te winnen. Het kan…

Lees verder

Als u gaat samenwonen en u gaat ook samen een huis kopen is het verstandig om afspraken te maken over de woning en de financiële bijdrage in de kosten van de huishouding. Laat u hierover verder informeren door een notaris of een advocaat.

Als u er voor kiest om afspraken te maken over de verevening van het pensioen, informeer dan bij uw pensioenverzekeraar of het noodzakelijk is om een notariële samenlevingsovereenkomst waarin de afspraken staan vermeld, op te laten stellen.

Als u samenleeft kunt u er voor kiezen om een fiscaal partnerschap met uw partner aan te gaan. Dit kan fiscale voordelen opleveren. Meer informatie hierover vindt u op belastingdienst.nl.

Als u gaat samenwonen en u of uw partner ontvangt een uitkering, kan het zijn dat het samenwonen invloed heeft op de hoogte van uw uitkering. 

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven