fbpx
Ga naar content

Echtscheiding: Columns

Bijdragen van externe experts

Internationale Dag van het Gezin, in harmonie na een scheiding

Afgelopen week was het de Inter­na­tio­nale Dag van het Gezin. De Dag van het Gezin staat stil bij het belang van een hechte familie en de positieve gevolgen. Ook na een scheiding is dit belangrijk. Lees meer hierover.

Lees verder Judex

Akte van berusting

Wanneer u ervoor kiest om te scheiden, dan doorloopt u verschillende stappen. Judex kan u tijdens dit proces zo goed mogelijk bijstaan. Om de scheiding vlot en in goed overleg af te handelen, is het fijn als u er samen uitkomt en een akte van berusting kan tekenen. Wij bespreken hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder Judex

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Het geregistreerd partnerschap is, net als het huwelijk, een in de wet geregelde samenlevingsvorm. Wilt u een geregistreerd partnerschap ontbinden? Wij lichten toe hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder Judex

Woonrecht bij scheiding, wie blijft er in de woning?

Wanneer u gaat scheiden verandert er een hoop, zo ook uw woonsituatie als u samen een woning bezit. Wilt u weten wie er in de woning mag blijven bij een scheidingsprocedure? Wij leggen alles uit over woonrecht.

Lees verder Judex

Draagkracht berekenen, zo kunt u dat doen

Bij het bepalen van de alimentatie wordt er gekeken naar twee zaken: de behoefte en de draagkracht. Wilt u weten hoe een goede draagkrachtberekening gemaakt kan worden na een scheiding? De experts van Judex helpen u verder!

Lees verder Judex

5 tips voor vrouwen na een scheiding

Gaat u scheiden of is uw echtscheiding net afgerond? Dan heeft u een hoop te verwerken en te regelen. Op internationale vrouwendag delen wij tips gericht op vrouwen na een scheiding. Bekijk 5 handige tips die u verder kunnen helpen.

Lees verder Judex

Achternaam veranderen na een scheiding

Heeft u toen u ging trouwen de naam van uw ex-partner aangenomen en wilt u weten wat u moet doen bij een scheiding? Of wilt u weten of de achternaam van uw kind gewijzigd kan worden na een scheiding?Wij leggen aan u uit wat hierin mogelijk is.

Lees verder Judex

Alles over alimentatie bij een echtscheiding

Niet alleen tijdens het huwelijk, maar ook na een scheiding, moeten ex-partners financieel voor elkaar blijven zorgen. Wilt u alles weten over alimentatie na een scheiding? Wij leggen aan u uit wanneer u moet voldoen aan de alimentatieplicht en hoe u dit samen kunt regelen.

Lees verder Judex

Scheiden met huwelijkse voorwaarden

Als u gaat trouwen kunt u voor of tijdens het huwelijk bij een notaris huwelijkse voorwaarden opstellen. Hoe gaat scheiden met huwelijkse voorwaarden in zijn werk? Wij leggen uit hoe bezittingen en schulden worden verdeeld bij verschillende huwelijkse voorwaarden.

Lees verder Judex

Tips bij een loyaliteitsconflict als gevolg van een scheiding

Bij een scheiding waar ook kinderen bij betrokken zijn, komt het vaak voor dat ze te maken krijgen met een loyaliteitsconflict. Bij een echtscheiding komt het voor dat kinderen in een loyaliteitsconflict terecht komen. Wat is dat en hoe kunt u dit zoveel mogelijk voorkomen? Bekijk de tips!

Lees verder Judex

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven