fbpx
Ga naar content

Echtscheiding: Columns

Bijdragen van externe experts

Succesvol co-ouderschap: 5 tips voor gescheiden ouders

Na een scheiding blijft u samen verantwoordelijk voor de kinderen en wilt u uiteraard dat de kinderen zo min mogelijk last ervaren van de scheiding. Wil jij graag een goed co-ouderschap creëren? Bekijk dan deze 5 waardevolle tips!

Lees verder Judex

Opnieuw samenwonen na een scheiding? Dit zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen

U bent gescheiden en u of uw partner heeft inmiddels een nieuwe liefde. Het kan zijn dat er besloten wordt om met de nieuwe partner te gaan samenwonen. Opvallend is dat mannen hier sneller voor kiezen dan vrouwen. Wat zijn de verschillen en waar moet u rekening mee houden? Lees hier alle bevindingen.

Lees verder Judex
Column placeholder afbeelding

Waarom een akte van verdeling bij een scheiding?

Wat doet u met uw koopwoning bij een scheiding? Vaak is het noodzakelijk om een akte van verdeling op te stellen. Wij leggen het aan u uit!

Lees verder Judex

Partneralimentatie berekenen: zo kunt u aan de slag

Na een scheiding heeft u een aantal financiële plichten en rechten. In Nederland bestaan kinderalimentatie en partneralimentatie. Dient u de partneralimentatie te berekenen? Dan moet u met een aantal zaken rekening houden. Lees hier alles wat u moet weten.

Lees verder Judex

Kinderalimentatie berekenen: dit moet u weten

Wilt u weten of u kinderalimentatie moet betalen en hoe u de kinderalimentatie kunt berekenen? Wij lichten het verder toe!

Lees verder Judex

Echtscheiding en narcisme: hoe pak ik dat aan?

In de periode van echtscheiding zijn er veel emoties. Bent u van plan te scheiden met iemand die narcistische trekjes vertoont, dan komen daar nog meer emoties en uitdagingen bij kijken.

Lees verder Judex

De kosten bij scheiden

Gaat u uit elkaar en bent u benieuwd wat de kosten bij een scheiding zijn? Het totale bedrag van een echtscheiding kan behoorlijk oplopen, maar als u in goede afstemming veel zelf kunt regelen, dan kunt u al vanaf 299 euro online scheiden.

Lees verder Judex

Wat is koude uitsluiting?

Bent u getrouwd onder de huwelijkse voorwaarden koude uitsluiting, maar hebt u besloten om te gaan scheiden? Dit kan invloed hebben op de scheidingsprocedure. Wij leggen het u verder uit.

Lees verder Judex

Hoe kunt u een scheiding aanvragen?

Iedere scheiding is uniek, en er bestaan diverse benaderingen om deze juridische stap te nemen. Hoe kunt u beslissen welke aanpak het beste bij uw situatie past en hoe dient u een scheiding officieel aan te vragen? Bij Judex kunnen onze deskundigen u hierbij begeleiden en adviseren.

Lees verder Judex

Wanneer kiest u voor scheiden?

Wanneer kiest u voor scheiden of blijven? Dat is natuurlijk in elke situatie anders. Het kan een groot dilemma zijn als deze vraag al een tijd aan de orde is in uw huwelijk. Onze experts voorzien u graag van het juiste advies.

Lees verder Judex

Maak kennis met onze experts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven