fbpx
Ga naar content

Alimentatie: Columns

Bijdragen van externe experts

Wanneer kinderalimentatie betalen

Gaat u scheiden en heeft u samen met uw ex-partner kinderen? Dan dient er na de scheiding kinderalimentatie betaald te worden. Wanneer dit voor u het geval is en hoe lang u aan deze afspraak gebonden bent, lichten we verder toe.

Lees verder Judex

Is partneralimentatie verplicht?

De ex-partner met de meeste draagkracht betaalt na een huwelijk of geregistreerd partnerschap partneralimentatie aan de ander. Dit is een maandelijks bedrag dat vaak een aantal jaar betaald moet worden. Maar bent u altijd verplicht om partneralimentatie te betalen? Wij lichten het toe.

Lees verder Judex

Hoe wordt alimentatie berekend

Na een scheiding krijgen ex-partners te maken met onderhoudsplicht. Meestal wordt hieraan voldaan door alimentatie te betalen. De ex-partner die de meeste draagkracht heeft, moet dan aan de andere partner alimentatie betalen. Wij lichten toe hoe dit berekend wordt.

Lees verder Judex

Partneralimentatie afkopen: wanneer kiest u hiervoor?

De ex-partner met het hoogste inkomen betaalt na de scheiding vaak partneralimentatie aan de ander. Dit is een maandelijks bedrag dat vaak een aantal jaar betaald moet worden. Zo bent u dus nog een hele tijd gebonden aan uw ex-partner, terwijl de situatie ook in de loop van de tijd kan veranderen. Het is ook mogelijk om de alimentatie in één keer af te kopen. Wij leggen aan u uit wanneer dit gunstig is.

Lees verder Judex

Wanneer moet je kinderalimentatie herberekenen?

Wanneer u gaat scheiden en kinderen heeft, dan krijgt u ook te maken met kinderalimentatie. Dit bedrag wordt vastgelegd bij uw scheiding, maar naar verloop van tijd kan het zijn dat de kinderalimentatie herberekend moet worden. Wilt u de kinderalimentatie herberekenen? Wij leggen uit wanneer dit nodig is en hoe u dit kan regelen.

Lees verder Judex

Wanneer moet er partneralimentatie betaald worden?

Bij een scheiding moet u een aantal zaken regelen. Zo is ook het financiële aspect een belangrijk onderdeel dat een grote invloed kan hebben op uw situatie. Wilt u weten wanneer u partneralimentatie ontvangt of moet betalen na een scheiding? De experts van Judex helpen u verder.

Lees verder Judex

Indexering alimentatie 2024 bekend

Elk jaar worden de alimentatiebedragen verhoogd met een bepaald percentage. De overheid stelt de indexering vast voor kinderalimentatie en partneralimentatie. Lees snel verder wat het vastgestelde percentage is en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder Judex

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven