Ga naar content

Echtscheiding: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Wat kost een echtscheidingsmediator?

Wanneer u en uw partner gaan scheiden en daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken voor het maken van afspraken over bepaalde zaken, dan is mediation mogelijk een interessante optie.

Lees verder

Wat doet een mediator?

Wanneer bij een echtscheiding beide partijen in goed overleg uit elkaar willen gaan, maar er toch een aantal zaken zijn waar men het niet over eens is, is het inschakelen van een mediator een goede optie.

Lees verder

Wat kost een echtscheiding?

Zodra u weet dat u gaat scheiden, weet u dat dit geld gaat kosten. Hoeveel precies waarschijnlijk niet. Wij geven u een overzicht van de kosten waar u in ieder geval rekening mee dient te houden.

Lees verder

Hoe verloopt echtscheidingsmediation?

Als u kiest voor mediation bij een echtscheiding, een ontbinding van een geregistreerd partnerschap of bij een verbreking van een andere relatie, dan verloopt de mediaton grofweg in 7 stappen...

Lees verder

Wat is echtscheidingsmediation?

Mediation is in feite de bemiddeling door een onafhankelijke persoon (de mediator) in een geschil tussen twee partijen. De bedoeling van mediation is dat partijen samen, met hulp van de mediator, het geschil oplossen

Lees verder

Beëindiging van een samenlevingsrelatie

Een samenlevingsrelatie (zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap) kan op elk moment beëindigd worden. Hier zijn geen bijzondere voorwaarden of eisen aan gesteld.

Lees verder

Verschillen tussen echtscheiding en ontbinding van geregistreerd partnerschap

Op vrijwel alle belangrijke onderdelen (alimentatie, het verdelen van bezittingen en schulden, het verdelen van de pensioenen, omgangsregeling met kinderen etc.) is er geen verschil tussen een echtscheiding en de ontbinding van een geregistreerd partnerschap.

Lees verder

Wanneer kan ik mijn geregistreerde partnerschap ontbinden?

Het geregistreerd partnerschap kan worden ontbonden als de relatie duurzaam is ontwricht. Dit kan op elk moment gedurende het geregistreerde partnerschap.

Lees verder

Hoeveel kost een echtscheiding?

De totale kosten van een echtscheiding is afhankelijk van een aantal factoren...

Lees verder

Pensioen en echtscheiding

Bij een echtscheiding zal er in de meeste gevallen ook een verdeling moeten plaatsvinden van de opgebouwde pensioenen. De manier waarop dit moet gebeuren staat in de Wet verevening pensioenrechten.

Lees verder

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven