Ga naar content

Echtscheiding: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Hoe werkt het aanvragen van een online echtscheiding?

Tegenwoordig is het mogelijk op allerlei manieren van elkaar te scheiden. Er is de ouderwetse manier waarbij je een advocaat inschakelt, die een overeenkomst, het echtscheidingsconvenant, opstelt voor de rechtbank zodat de rechter er vervolgens een uitspraak over kan doen. Maar als u en uw aanstaande ex-partner samen goede afspraken kunnen maken, kunt u ook zelf online uw echtscheiding regelen.

Lees verder

Bestaat een gratis scheiding?

Een scheiding kost veel geld. Niet alleen voor de behandeling van uw scheidingsverzoek door de rechter, maar ook eventuele kosten voor een mediator of advocaat. Maar wat moet u doen als u niet genoeg geld heeft om de echtscheidingsprocedure te betalen. Hoe moet u dan uw echtscheiding regelen?

Lees verder

De nieuwe vorm van de flitsscheiding

Sinds 1 maart 2009 bestaat de flitsscheiding niet meer. Scheiden buiten de rechter om, kan niet meer sinds die tijd. Wat was de flitsscheiding, hoe kwam het dat het werd afgeschaft en wat is nu het beste alternatief?

Lees verder

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Om uw scheiding officieel te maken, heeft u een advocaat nodig die het verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechter. Zelf kunt u dit nu nog niet doen.

Lees verder

Rechtsbijstand bij echtscheiding

Wanneer u gaat scheiden, weet u dat dit geld zal kosten. In sommige gevallen is een scheiding een langdurig en kostbaar traject. Is de echtscheiding te duur voor u? Dan is mogelijk rechtsbijstand een optie.

Lees verder

Wat kost een echtscheidingsadvocaat?

Wanneer u gaat scheiden, moet er een heleboel juridisch geregeld worden bij de rechtbank. Dit brengt kosten met zich mee. U heeft in ieder geval een advocaat nodig.

Lees verder

Ik wil scheiden, wat nu?

U wilt gaan scheiden. Dat is niet leuk, maar waarschijnlijk onvermijdelijk. Ondanks het feit dat het uw keuze is, is het een verdrietig moment. U moet omgaan met allerlei emoties die daarbij komen kijken. Ondertussen moet u nog wel door het met dagelijks leven. Maar hoe pakt u het nu aan? Hoe moet u het vertellen aan uw partner en wat zijn de eerste stappen die u nu moet ondernemen?

Lees verder

Goedkoop scheiden – kan dat?

Een echtscheiding is duur. Althans dat denken de meesten. Niet alleen het regelen van de scheiding zelf, maar na de scheiding moet er ook vaak alimentatie betaald worden in de vorm van kinderalimentatie of partneralimentatie. Maar het scheiden zelf hoeft niet heel veel geld te kosten.

Lees verder

Voorlopige voorziening

Wanneer u er samen niet uit komt, kan een voorlopige voorziening hiervoor de oplossing zijn. De rechter velt dan een tussentijds oordeel, een voorlopige beslissing, die geldig blijft tot de scheiding definitief is.

Lees verder

Verhuizen na scheiding

Na het regelen van uw echtscheiding komt de volgende stap: de verhuizing. Ook hier zijn een heleboel zaken voor te regelen. We zetten alle zaken op een rij waar u aan moet denken bij verhuizen na een echtscheiding

Lees verder

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven