fbpx
Ga naar content

Echtscheiding: Veelgestelde vragen

Wanneer u bij Judex kiest voor een online echtscheiding, hoeft u niet zelf naar de rechtbank. Onze juridisch specialist doet dit voor u en neemt al uw documenten mee. U dient naderhand nog een akkoord te geven, maar dit kan ook digitaal. Er hoeft dus geen fysieke afspraak plaats te vinden.

Een stappenplan is heel handig om te hebben tijdens het echtscheidingsproces. Het is niet verplicht, maar zo weet u zeker dat u niets vergeet.

Online scheiden is in Nederland net zo betrouwbaar als scheiden via een advocaat, mediator of bemiddelaar. Het grootste voordeel van online scheiden is dat u alles zelf regelt en niet zelf naar de rechtbank toe hoeft. Dat wordt geregeld door de juridisch specialist van Judex.

Een online echtscheiding is bedoeld voor echtparen die op een snelle en goedkope manier willen scheiden. Het is een eenvoudige manier van scheiden. De belangrijkste voorwaarde is echter dat u goed met elkaar kunt communiceren. U regelt namelijk alles samen in overleg en legt samen de afspraken vast.

De kosten van een online echtscheiding via Judex hangen af van het pakket dat u kiest. U kunt bij Judex kiezen uit drie pakketten. Het goedkoopste pakket kost € 329,- . Uw online echtscheiding via Judex heeft een vaste prijs, zonder verrassingen achteraf.

Online uw echtscheiding regelen is de snelste manier van scheiden. Al binnen 5 à 6 weken kan uw echtscheidingsconvenant af zijn. Uiteraard compleet juridisch correct.

Een ontbindingsovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw partner waarin alle afspraken rondom het beëindigen van het geregistreerd partnerschap zijn opgenomen. Wanneer u samen minderjarige kinderen heeft, moet er ook een ouderschapsplan genaakt worden. Verder horen onder andere zaken over de alimentatie, verdeling van goederen, woning en pensioen thuis in de overeenkomst. Dit document wordt tevens bijgeschreven in de registers van de burgerlijke stand wanneer jullie uit elkaar gaan.

Het beëindigen van een geregistreerd partnerschap hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als u het zelf online regelt. Wij bieden al een pakket aan voor € 299,- per persoon. Voor een vast bedrag, zonder extra kosten achteraf, wordt het geregistreerd partnerschap ontbonden.

Als er geen minderjarige kinderen zijn, is een gang naar de rechtbank niet nodig en kunt u dit zelf regelen bij een notaris, advocaat, online of via bemiddeling.

Nee, dat kan niet. U dient zich aan de gemaakte afspraken te houden. Doet u dat niet, dan kan uw ex via de rechter afdwingen dat u zich er wel aan houdt. Dit is mogelijk omdat een echtscheidingsconvenant, en dus de inhoud ervan, een executoriale titel heeft gekregen door de bekrachtiging van de rechtbank. Wilt echt zaken wijzigen in het plan, dan dient u dit samen met uw ex te bespreken of zelf naar de rechter te stappen.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven