Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Spijkenisse

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Spijkenisse voor juridische hulp bij het scheiden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van de kennis en kunde van een mediator als ze op zoek zijn naar juridische hulp bij het scheiden. Er zijn dan ook steeds meer juridische hulpverleners die mediation aanbieden. Dit is zeker het geval in Spijkenisse, een plaats die in de top 25 staat van plaatsen in Nederland waar de meeste echtscheidingen plaatsvinden. Door gebruik te maken van de handige vergelijker kunt u een overwogen keuze maken uit dit grote aanbod in mediators uit Spijkenisse.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving

Waarom er veel mediators in Spijkenisse actief zijn

Mediation is een zeer toegankelijke manier van het vormgeven aan een echtscheidingsprocedure. Het biedt namelijk een aantal zeer praktische voordelen. Een mediator biedt een grote toegevoegde waarde in het proces door een ondersteunende rol in te vullen en het inzetten van diens ervaring en expertise om de scheidende partners optimaal te begeleiden gedurende dit proces. Deze aanbieder van juridische hulp zal dus niet de belangen van één van de partijen vertegenwoordigen en heeft dus een neutrale rol. De scheidende partners zullen dus uiteindelijk zelf keuzes en afspraken moeten maken die van belang zijn voor de ontbinding van het huwelijk. De scheidende partners stellen ook gezamenlijk de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten op zoals een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.  

 

Vooral het financiële aspect wordt gezien als belangrijk voordeel van mediation. Deze vorm van echtscheiden is de meest voordelige optie om een scheidingsproces te doorlopen, zeker als er gekozen wordt voor online scheiden. Daarnaast kunnen de partners zelf het tempo van de procedure bepalen en kan de procedure vanaf iedere locatie worden doorlopen, zonder dat er sprake is van een noodzakelijke fysieke aanwezigheid.

 

Het aantal mediators die hun diensten aanbieden, staat in directe verhouding met de interesse voor deze vorm van echtscheiden. Uiteraard speelt het inwonersaantal van een gebied hier ook een rol in. In een grote plaats als Spijkenisse zijn dan ook een groot aantal mediators actief wat de keuze tussen de verschillende opties alleen maar lastiger maakt. Daarbij komt dat de juridische wereld voor veel mensen een onbekend gebied en niet erg transparant is.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige digitale vergelijker om een geschikte mediator uit Spijkenisse te selecteren

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich veelvuldig bezig met het informeren van mensen die niet thuis zijn in deze sector. Onze handige digitale vergelijker die u gratis kunt gebruiken om een geschikte mediator uit Spijkenisse te selecteren is hier een goed voorbeeld van. U kunt dit hulpmiddel gebruiken om een mediator uit deze plaats te vinden die het beste past bij uw behoefte in juridische ondersteuning. In ons netwerk zijn veel juristen aangesloten die voldoen aan onze strenge eisen met betrekking tot vakkennis, serviceverlening en prijsstelling. Door het gebruiken van deze tool maakt u dus een veilige keuze. Na het invullen van de zoekfilters om uw keuze te specificeren, kunt u dus een keuze maken voor een mediator uit Spijkenisse die bij u past.

Naast de handige vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Spijkenisse te selecteren, kunt u ook gebruik maken van alle andere digitale gemakken die wij u bieden. U kunt immers via dit platform in contact komen met de gekozen mediator uit Spijkenisse, documenten met deze persoon delen en op een veilige manier zorgdragen voor de financiële afhandeling van het echtscheidingsproces. 

 

Judex zorgt dus voor een uitstekende combinatie van transparantie en gemak als u gebruik wilt maken van de diensten van een mediator uit Spijkenisse. U kunt de vergelijker volledig kosteloos en zonder verplichtingen gebruiken. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Spijkenisse samenkomen.   

Terug naar boven