Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Hellevoetsluis

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Hellevoetsluis voor juridische hulp bij het scheiden

Als u geen toekomst meer ziet in uw huwelijk en u heeft besloten om afzonderlijk verder te gaan, zijn er een aantal wegen die u kunt bewandelen om een scheidingsproces vorm te geven. Mediation is hierbij een veelgemaakte keuze. Er zijn dan ook veel mediators die hun diensten aanbieden, wat de keuze juist lastiger maakt. Bent u op zoek naar een mediator uit Hellevoetsluis voor juridische hulp bij het scheiden? Judex helpt u om een overwogen keuze te maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving

Ruim aanbod aan in scheiding gespecialiseerde mediators uit Hellevoetsluis

Mediation is een moderne vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure. Deze vorm vraagt een grote mate van zelfstandigheid van de partners. Het scheidende stel moet immers zelf beslissingen nemen en afspraken maken over zaken die van belang zijn voor de ontbinding van het huwelijk. Deze keuzes vormen de basis van het opstellen van de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten zoals het echtscheidingsconvenant en (eventueel) het ouderschapsplan. Een mediator biedt waardevolle begeleiding en ondersteuning bij het doorlopen van dit proces. Deze juridische hulpverlener zal diens ervaring en expertise inzetten om het stel te helpen bij het maken van belangrijke keuzes en te helpen met het doorlopen van de juridische route. Een mediator zal in dit proces géén oordeel vormen en een neutrale positie innemen.

Het gezamenlijk doorlopen van een echtscheidingsprocedure biedt diverse praktische voordelen. Vooral het financiële aspect wordt gezien als een belangrijk pluspunt. Mediation is een van de voordeligste vormen van het doorlopen van een echtscheidingsproces. Daarnaast wordt het als belangrijk voordeel gezien dat de partners zelf een grote invloed hebben op het tempo van het proces en kan mediation volledig online worden aangeboden.
Steeds meer mensen maken de keuze voor mediation om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Het aantal juridische hulpverleners die mediation aanbieden, stijgt uiteraard in verhouding met deze toenemende vraag. In een plaats als Hellevoetsluis zijn er zeer veel keuzemogelijkheden. Dit maakt de keuze tussen de diverse mediators in deze plaats niet eenvoudiger. Judex helpt u bij het maken van uw keuze tussen de in scheiding gespecialiseerde mediators uit Hellevoetsluis. U bespaart u hiermee veel tijdverlies door uitzoekwerk.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om een mediator uit Hellevoetsluis te vinden bij echtscheiding

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het verstrekken van praktische informatie over de diensten die in deze sector worden aangeboden. Wij maken hiermee deze sector transparanter en toegankelijk voor mensen die hier minder in thuis zijn. Onze vergelijkers zijn hier een uitstekend voorbeeld van. U kunt deze vergelijker gratis en zonder verplichtingen gebruiken om een geschikte mediator uit Hellevoetsluis te vinden bij echtscheiding. Dit is van groot belang voor het soepel doorlopen van het echtscheidingsproces.

Door middel van het invullen van de zoekfilters, kunt u uw voorkeuren met betrekking tot het doorlopen van het scheidingsproces specificeren. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig de mediators uit Hellevoetsluis of omgeving vinden die bij u passen. We hebben een groot netwerk van aangesloten mediators die allemaal voldoen aan onze eisen met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en de geleverde serviceverlening. U maakt dus altijd een veilige keuze. 

Naast het selecteren van een geschikte mediator uit Hellevoetsluis kunt u gebruik maken van alle andere digitale gemakken die we aanbieden op dit platform. U kunt bijvoorbeeld via onze website eenvoudig in contact komen met deze mediator, documenten versturen of op een veilige manier de financiële afhandeling van de procedure verzorgen. 

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Hellevoetsluis samenkomen.      

Terug naar boven