Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Leiden

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Leiden voor praktische hulp bij het scheiden

Als u besloten heeft dat u geen toekomst meer ziet in uw huwelijk, zijn er diverse mogelijkheden om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Mediation is een procedure waar tegenwoordig steeds meer voor gekozen wordt. Er zijn dan ook veel mediators die hun diensten aanbieden. Als u in Leiden of omgeving woont, kunt u gebruik maken van de handige vergelijker van Judex om een overwogen keuze te maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Mediators uit Leiden om u bij te staan in een echtscheidingsproces

Mediation is een zeer toegankelijke vorm om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Een mediator is hierbij een ondersteunende factor die de scheidende partners helpt bij het maken van keuzes die betrekking hebben op de ontbinding van het huwelijk, het opstellen van rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten (zoals het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan) en het doorlopen van het proces. Hierbij heeft de mediator een begeleidende rol en zal zijn of haar vakkennis en ervaring inzetten om ervoor zorg te dragen dat de procedure op de meest soepele manier wordt doorlopen. 

Bij mediation is het van belang dat de scheidende partners er vertrouwen in hebben dat ze gezamenlijk beslissingen kunnen nemen. Een mediator zal immers op geen enkele wijze een kant kiezen of een oordeel vormen. Het grote voordeel van mediation is dat de scheidende partners samen gebruik maken van de juridische ondersteuning wat uiteraard een positief gevolg heeft op de kosten die hieraan verbonden zijn. Daarnaast heeft het stel volledig zelf het tempo van de procedure in de hand en kan een mediator desgewenst op afstand ondersteuning bieden (online scheiden).

Door de toenemende populariteit van mediation, zijn er ook steeds meer mediators die hun diensten aanbieden. In een plaats als Leiden, waarvan zo’n 8% van de 125.000 inwoners gescheiden is, zijn veel mediators actief. Dit maakt het lastig om geschikte mediators uit Leiden te selecteren die u het beste kunnen bijstaan in een echtscheidingsproces. Daar komt bij dat de juridische wereld niet erg transparant is voor mensen die hier niet in thuis zijn.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

De beste mediator uit Leiden voor ondersteuning bij een echtscheiding

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een handige vergelijker ontwikkeld die u kunt gebruiken om de beste mediator uit Leiden uit te kiezen voor ondersteuning bij een echtscheiding. We hebben een ruim netwerk aan mediators die zonder uitzondering voldoen aan onze strenge eisen met betrekking op vakkundigheid, serviceverlening en prijsstelling hiervan. Wij zorgen voor een hoge kwaliteit van de expert profielen, het actief onderhouden van het ratingsysteem en continu toezicht op kwaliteit geleverde services. Op deze manier garanderen we u dat u een veilige keuze kunt maken uit de opties die wij aanbieden als u op zoek bent naar een mediator uit Leiden.

U kunt uw geschikte mediator selecteren door oriëntatie tools in te vullen. Na het invullen van de zoekfilters verschijnen direct de mediators uit leiden op uw scherm die een perfecte invulling kunnen geven aan uw wensen. Dit is ook het geval als uw voorkeur uitgaat naar een online ondersteuning, een versnelde procedure of als u recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand. Daarnaast bieden wij meer digitaal gemak, want u kunt via ons platform in contact komen met uw mediator uit Leiden, deze persoon de benodigde documenten versturen en op de meest veilige manier zorg dragen voor de financiële afhandeling van de procedure.

U kunt onze handige juridische vergelijker volledig gratis en zonder verdere verplichtingen gebruiken. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Leiden samenkomen.

Terug naar boven