Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Leiden

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Handige vergelijkingstool voor een geschikte mediator uit Leiden

Het stedelijk gebied van Leiden is een omvangrijk gebied met omliggende steden als Oegstgeest, Voorschoten, Leiderdorp, Zoeterwoude en Katwijk. Er wonen ongeveer 270.000 inwoners in dit gebied. Daarnaast zijn er ook een groot aantal beroepsgroepen actief in deze streek, waaronder mediators. Deze juridische hulpverleners bieden voornamelijk ondersteuning bij onder andere arbeidsconflicten of echtscheidingen. Judex biedt een handige vergelijkingstool om geschikte mediator uit Leiden te selecteren

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Aanbod van mediators uit Leiden en omstreken vergelijken

Mediation wordt gezien als moderne vorm van conflicthantering. Hierbij worden de strijdende partijen bij elkaar gebracht om gezamenlijk tot een oplossing te komen. De mediator heeft hierin een onpartijdige rol. Een mediator helpt de partijen bij het maken van afspraken en biedt vakkundige ondersteuning bij de afwikkeling van juridische processen. Doelstelling van dit proces is dat de “strijdende” partijen zelf tot oplossingen kunnen komen bij de afwikkeling van een geschil of een afhandeling van een procedure.

Op het moment dat partners géén toekomst zien in bijvoorbeeld een huwelijk en besluiten om van elkaar te scheiden, is mediation een interessante optie voor de afwikkeling van dit proces. Het grote voordeel van deze vormgeving van een echtscheidingsprocedure is dat er gebruik wordt gemaakt van gezamenlijke juridische hulp. Dit is niet alleen financieel een voordelige optie, maar heeft ook als grote voordeel dat de procedure op afstand kan worden doorlopen als er gekozen wordt voor online scheiden en dat de partners volledig zelf het tempo kunnen bepalen. Door de toegenomen interesse in deze vorm van scheiden, zijn er steeds meer mediators actief in ons land die hierin ondersteuning in kunnen bieden. Judex biedt een handige online tool om het aanbod van mediators uit Leiden en omstreken te vergelijken zodat u een een mediator kan kiezen die bij u past.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Geschikte mediator uit Leiden of omgeving selecteren

Judex biedt een zeer praktische tool om een geschikte mediator uit Leiden en omgeving te selecteren. Door het invullen van onze zoekfilters en oriëntatie tools, kunt u op een eenvoudige manier de mediators uit Leiden selecteren die voor u in aanmerking komen. De mediators die bij Judex zijn aangesloten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen en zijn allemaal gecertificeerd. Hierdoor maakt Judex de juridische wereld transparant en toegankelijk.

Dit laatste doen we ook door digitale gemakken aan te bieden op het moment dat u voor een mediator gekozen hebt. Judex biedt veilige mogelijkheden om documenten naar uw mediator te sturen en zal de financiële afhandeling voor de diensten van de mediator faciliteren. Op deze manier ondersteunen wij een soepele afhandeling van het echtscheidingsproces. 

Judex uw partner op juridisch gebied

Judex is een platform waar vraag en aanbod op rechtsgebied samenkomen. Voor veel mensen zijn wij een ideale partner om uw weg op juridisch gebied te vinden. Wij zorgen voor transparantie, toegankelijkheid en uiteraard dat u van de beste kwaliteit in juridische ondersteuning gebruik kunt maken. 

U kunt kosteloos en zonder verplichten gebruik maken van de informatie op Judex. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook het platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over diverse rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Leiden samenkomen.  

Terug naar boven