Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Dordrecht

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste mediator uit Dordrecht voor juridische hulp

Heeft u juridische hulp uit Dordrecht nodig voor het afwikkelen van arbeidsconflicten of bij het doorlopen van een scheidingsproces? Dan heeft u zeer veel keuzemogelijkheden. Deze veelzijdige opties maken de keuze voor een geschikte mediator vaak niet eenvoudiger. Judex heeft echter handige vergelijkingstool ontwikkeld waarmee u mediators uit Dordrecht en omgeving kunt vergelijken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Handige vergelijker om een keuze te maken tussen mediators uit Dordrecht

Mediation is een methode van conflicthantering waarvoor steeds vaker gekozen wordt. Steeds meer mensen roepen de hulp in van een mediator bij de afhandeling van een arbeidsconflict of bij echtscheidingsprocedures. Een mediator heeft een neutrale rol in dit proces en zorgt voor begeleiding van de partijen bij het vinden van oplossingen, het nemen van beslissingen en het maken van afspraken die van belang zijn gedurende het proces. De mediator neemt hierbij géén stelling in en zal geen belangen van één van de partijen behartigen. In geval van een echtscheiding is het dus van belang dat de scheidende partners er zelf vertrouwen in hebben dat ze in staat zijn om gezamenlijk beslissingen te maken. Zelfstandigheid vormt de basis van deze vorm van juridische hulp. 

Het grote voordeel van mediation is de prijsstelling. De kosten van het proces zijn uiteraard in verhouding met het relatief beperkte gebruik van juridische hulp, zeker als dit vergeleken wordt met het inschakelen van een afzonderlijke echtscheidingsadvocaat. Daarnaast kan de procedure relatief snel doorlopen worden en is fysieke aanwezigheid niet noodzakelijk. 

Mediation is een zeer toegankelijke procedure bij de afhandeling van echtscheidingen, die de laatste tijd steeds populairder wordt. Het is hierbij wel van belang om te kiezen voor een mediator uit Dordrecht of omgeving die past bij de wensen. Dit valt in de praktijk vaak niet mee omdat er een relatief grote hoeveelheid mediators in Dordrecht actief zijn en de juridische wereld niet erg transparant is voor mensen die hier niet bekend in zijn. De online vergelijker van Judex geeft u echter goed inzicht in wat uw beste keuze is.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Geschikte mediator uit de Drechtsteden selecteren

Judex helpt u met het selecteren van een geschikte mediator uit de Drechtsteden. U kunt hiervoor onze handige vergelijkingstool gebruiken. Hierin kunt u uw wensen en voorkeuren weergeven die betrekking hebben op de intensiteit van de ondersteuning, of uw voorkeur uitgaat naar het online scheiden of liever het proces doorloopt door fysieke afspraken te maken, of u behoefte heeft aan een versneld proces of als u op zoek bent naar een mediator uit Dordrecht als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Na het invullen van onze zoekfilters en oriëntatie tools verschijnen direct de mediators op uw scherm die voor u in aanmerking komen. U kunt hieruit met een gerust hart een keuze maken. De mediators die bij ons zijn aangesloten, voldoen allemaal aan onze strenge voorwaarden met betrekking op vakkennis, kwaliteit van geleverde diensten en prijsstelling. Het gebruik van Judex om een passende mediator uit Dordrecht te selecteren is uiteraard volledig gratis en zonder verplichtingen.

Judex ontzorgt u niet alleen bij het selecteren van geschikte mediators uit Dordrecht maar ook voor ondersteuning gedurende het traject. U kunt via dit platform het contact onderhouden met de mediators, op een veilige manier documenten met deze persoon delen en via dit platform de financiële afhandeling verzorgen. Judex zorgt dus voor de ideale combinatie van gemak en kwaliteit.

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items op verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Dordrecht samenkomen.

Terug naar boven