Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Hendrik-Ido-Ambacht

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een eenvoudig een geschikte mediator uit Hendrik Ido Ambacht te vinden

U zult het misschien niet direct verwachten, maar het is absoluut niet eenvoudig om een geschikte mediator die werkzaam is in Hendrik Ido Ambacht te vinden. In vrijwel iedere grote plaats in Nederland is er immers sprake van een groot aanbod aan mediators. Hendrik Ido Ambacht vormt geen uitzondering hierop. Doordat de juridische sector voor veel mensen lastig te doorgronden is, kost het veel tijd en moeite om de vele opties te vergelijken als u gebruik wilt maken van de diensten van een mediator. Judex biedt hierbij echter nuttige ondersteuning. Door gebruik te maken van onze vergelijker, kunt u op een eenvoudige manier een geschikte mediator vinden. Wij zorgen immers voor transparantie op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Overzicht tussen het grote aantal mediators uit Hendrik Ido Ambacht

Het grote aanbod van mediators uit Hendrik Ido Ambacht sluit aan op de sterk toenemende vraag naar mediation als conflicthantering. Mediation is dan veelzijdig toepasbaar en biedt een aantal aantrekkelijke voordelen. Hoewel mediation onder juridische dienstverlening valt, is deze vorm van conflicthantering sterk onderscheidend ten opzichte van andere juridische diensten. Mediation heeft zelfs als voornaamste doelstelling om het conflict op te lossen om te voorkomen dat de gang naar de rechter moet worden gemaakt. Deze oplossing moeten de betrokkenen zelf formuleren en zal tot stand komen na onderling overleg tussen de strijdende partijen. Hiervoor wordt een open overlegstructuur gevormd waarbij de mediator zal aansluiten als derde partij. Hij of zij zal als procesbewaker fungeren en de rol van neutrale bemiddelaar vervullen. Deze neutraliteit is van groot belang omdat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van de mediator. 

Het belangrijkste voordeel van mediation is te vinden op financieel gebied. Door het gezamenlijk gebruiken van deze dienstverlening, wordt er een aanzienlijke besparing gedaan op de ureninzet en de bijkomende kosten. Daarnaast is er een reële kans dat de rechter niet tot oordeel hoeft te komen om het conflict op te lossen. Dit heeft uiteraard een flinke positieve invloed op de kosten. Door te kiezen voor mediation, kan een conflict binnen een relatief kort tijdsbestek worden weggenomen. Mediation richt zich immers niet of nauwelijks op de inhoudelijke kant van het conflict maar voornamelijk op het vinden van oplossingen. Het is dan ook een toekomstgerichte keuze.  

Er zijn diverse situaties te benoemen waarin mediation kan worden toegepast. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Strijdende partijen kunnen op diverse manieren een mediationtraject doorlopen. Het is mogelijk om te kiezen voor een volledige ondersteuning op afstand maar ook om voor een meer persoonlijke manier aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Hendrik Ido Ambacht. Deze opties zijn van groot belang bij de keuze voor een geschikte mediator die werkzaam is in Hendrik Ido Ambacht. Voor de voortgang van het traject is het van het grootste belang dat deze mediator gespecialiseerd is in het gebied waarin het conflict heeft plaatsgevonden en een werkwijze heeft dat aansluit op de wensen van de betrokkenen. Dit is in de praktijk juist lastig vast te stellen. De juridische sector is immers niet erg transparant en heeft een gecompliceerde structuur. Hierdoor kost het rechtzoekenden veel tijd en moeite om een geschikte mediator uit Hendrik Ido Ambacht te vinden. Judex zorgt echter voor de benodigde transparantie waardoor er op een eenvoudigere manier een gerichte keuze kan worden gemaakt. 

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Hendrik Ido Ambacht te selecteren

Judex houdt zich bezig met de informatievoorziening van rechtzoekenden om deze doelgroep te ondersteunen bij het vinden van geschikte juridische hulp. We hebben hiervoor onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Hendrik Ido Ambacht te selecteren. Aangezien dit een situatieafhankelijke keuze is, hebben we diverse zoekfilters in de tool geïntegreerd om de wensen te specificeren. Op basis hiervan verschijnt er een lijst met gegevens van mediators uit Hendrik Ido Ambacht op het scherm die het beste een invulling hieraan kunnen geven. Op basis hiervan kan op een eenvoudige manier een overwogen keuze worden gemaakt voor een geschikte mediator uit deze plaats.     

De mediators die wij u via onze vergelijkingstool aanbevelen, zijn uiteraard aangesloten in ons netwerk en voldoen dan ook aan onze strenge voorwaarden. We houden onder andere toezicht op de werkwijze en de prijsstelling van onze mediators. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn om u de kwaliteit van onze dienst te kunnen garanderen. Op het moment dat u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Hendrik Ido Ambacht, kunt u via onze website op een eenvoudige manier met deze persoon in contact komen. Daarnaast stellen we een veilige digitale omgeving beschikbaar die gebruikt kan worden om data met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Hendrik Ido Ambacht samenkomen.

Terug naar boven