Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Hardinxveld - Giessendam

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om de meest geschikte mediator uit Hardinxveld Giessendam te vinden

Bij het lezen van de titel van dit artikel zullen er misschien wat vragen in u opkomen. Hardinxveld Giessendam is toch niet de grootste plaats van Nederland. Dan moet het vinden van een geschikte mediator die werkzaam is in deze Zuid-Hollandse plaats toch niet zo moeilijk zijn? Door de veelzijdigheid van mediation in combinatie met het complexe karakter van de juridische sector is dit zeker wel het geval. Daarom heeft Judex een vergelijker ontwikkeld die het selecteren van de meest geschikte mediator uit Hardinxveld Giessendam een stuk eenvoudiger maakt. Wij bieden de transparantie, de kwaliteit en het gemak waar rechtzoekenden naar op zoek zijn.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam

Op de vraag waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam zijn twee antwoorden te geven. Dit heeft enerzijds te maken met de sterk stijgende interesse van veel mensen om een mediationtraject te doorlopen bij het wegnemen van conflicten of het doorlopen van een scheidingsprocedure en anderzijds met de veelzijdigheid van mediation. Het is immers een traject dat doorlopen kan worden in een grote diversiteit aan situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het begeleiden in een mediationtraject is dan ook niet voorbehouden aan juristen, advocaten of andere mensen met een juridische achtergrond. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen.
De stijgende populariteit van mediation komt uiteraard omdat deze moderne vorm van conflicthantering zeer toegankelijk is en op veel punten aansluit op het behoeftepatroon van veel mensen op het gebied van juridische hulpverlening. Mediation heeft immers voor een deel een zelfstandig karakter en is een traject dat desgewenst zelfs op afstand zou kunnen worden doorlopen. Hierdoor kunnen de betrokkenen ook veel invloed uitoefenen op het tempo van het doorlopen van het proces wat kan bijdragen om een conflict binnen een relatief kort tijdsbestek weg te nemen. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen samen in overleg gaan om tot oplossingen en afspraken te komen die van belang zijn om een conflict weg te nemen om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Hiervoor wordt een open overlegstructuur gevormd waarbij een mediator zal aansluiten als derde gesprekspartner. Deze persoon zal als gespreksleider fungeren en hiermee het proces bewaken. Daarnaast zal de mediator als bemiddelaar optreden en bijspringen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in het traject. Uiteraard zal een mediator hierbij volledig neutraal blijven aangezien beide betrokkenen gebruik maken van de diensten van dezelfde mediator.
De uiteindelijke doelstelling van mediation is dat de betrokkenen zelf de oplossingen formuleren die ertoe zullen bijdragen dat een conflict wordt opgelost. De bereidheid van de betrokkenen om hiervoor samen om de tafel te gaan en de beschikbare ruimte hiervoor zijn dan ook essentiële voorwaarden om een keuze te maken voor mediationtraject. Veel mensen maken graag deze keuze omdat dit traject veruit de meest voordeligste vorm is van juridische dienstverlening en juist wordt ingezet om te voorkomen dat er verdere juridische stappen (lees: een uitspraak van de rechter) moeten worden gezet. De keuze voor een geschikte mediator, met betrekking tot de specialisatie en de werkwijze van deze persoon, is wel van groot belang voor een soepele voortgang van het traject. Deze factoren moeten immers aansluiten op de ontstane situatie en de wensen van de betrokkenen. Door het grote aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam en de (voor veel mensen) lastig te doorgronden structuur van de juridische sector is dit voor buitenstaanders vaak lastig te bepalen. Judex heeft hiervoor een praktische vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om het aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam op een rijtje te zetten.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om het aanbod van mediators uit Hardinxveld Giessendam op een rijtje te zetten

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft als voornaamste doelstelling om rechtzoekenden waardevolle informatie en inzichten te bieden en te ondersteunen bij het maken van een keuze. We hebben hiervoor onder andere een online vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om het aanbod van mediators uit Hardinxveld Giessendam op een rijtje te zetten. Deze vergelijker is te gebruiken door de ondersteuningsbehoefte in de zoekbalken weer te geven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van mediators uit Hardinxveld Giessendam die hiervoor het beste in aanmerking komen. Op basis van deze lijst kan op een eenvoudige manier een overwogen keuze gemaakt worden.
De mediators uit Hardinxveld Giessendam die wij onder uw aandacht brengen zijn aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen hiermee aan de voorwaarden die wij hieraan gesteld hebben. Om de kwaliteit van onze service aan u te kunnen garanderen vinden wij het van het grootste belang dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators om u de gelegenheid te bieden om een veilige keuze te maken. Als u dit op basis van onze vergelijker heeft kunnen doen kunt u onze website gebruiken om met uw mediator in contact te komen, data met deze persoon te denken en voor de financiële afhandeling van het traject zorg te dagen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Hardinxveld Giessendam samenkomen.

Terug naar boven