fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Hardinxveld - Giessendam

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om de meest geschikte mediator uit Hardinxveld Giessendam te vinden

Bij het lezen van de titel van dit artikel zullen er misschien wat vragen in u opkomen. Hardinxveld Giessendam is toch niet de grootste plaats van Nederland. Dan moet het vinden van een geschikte mediator die werkzaam is in deze Zuid-Hollandse plaats toch niet zo moeilijk zijn? Door de veelzijdigheid van mediation in combinatie met het complexe karakter van de juridische sector is dit zeker wel het geval. Daarom heeft Judex een vergelijker ontwikkeld die het selecteren van de meest geschikte mediator uit Hardinxveld Giessendam een stuk eenvoudiger maakt. Wij bieden de transparantie, de kwaliteit en het gemak waar rechtzoekenden naar op zoek zijn.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Kinderen
 • Werkgebied: Dordrecht en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort
Nog geen beoordeling

Fouzia Ben Larbi

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Utrecht en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam

Op de vraag waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam zijn twee antwoorden te geven. Dit heeft enerzijds te maken met de sterk stijgende interesse van veel mensen om een mediationtraject te doorlopen bij het wegnemen van conflicten of het doorlopen van een scheidingsprocedure en anderzijds met de veelzijdigheid van mediation. Het is immers een traject dat doorlopen kan worden in een grote diversiteit aan situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het begeleiden in een mediationtraject is dan ook niet voorbehouden aan juristen, advocaten of andere mensen met een juridische achtergrond. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen.
De stijgende populariteit van mediation komt uiteraard omdat deze moderne vorm van conflicthantering zeer toegankelijk is en op veel punten aansluit op het behoeftepatroon van veel mensen op het gebied van juridische hulpverlening. Mediation heeft immers voor een deel een zelfstandig karakter en is een traject dat desgewenst zelfs op afstand zou kunnen worden doorlopen. Hierdoor kunnen de betrokkenen ook veel invloed uitoefenen op het tempo van het doorlopen van het proces wat kan bijdragen om een conflict binnen een relatief kort tijdsbestek weg te nemen. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen samen in overleg gaan om tot oplossingen en afspraken te komen die van belang zijn om een conflict weg te nemen om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Hiervoor wordt een open overlegstructuur gevormd waarbij een mediator zal aansluiten als derde gesprekspartner. Deze persoon zal als gespreksleider fungeren en hiermee het proces bewaken. Daarnaast zal de mediator als bemiddelaar optreden en bijspringen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in het traject. Uiteraard zal een mediator hierbij volledig neutraal blijven aangezien beide betrokkenen gebruik maken van de diensten van dezelfde mediator.
De uiteindelijke doelstelling van mediation is dat de betrokkenen zelf de oplossingen formuleren die ertoe zullen bijdragen dat een conflict wordt opgelost. De bereidheid van de betrokkenen om hiervoor samen om de tafel te gaan en de beschikbare ruimte hiervoor zijn dan ook essentiële voorwaarden om een keuze te maken voor mediationtraject. Veel mensen maken graag deze keuze omdat dit traject veruit de meest voordeligste vorm is van juridische dienstverlening en juist wordt ingezet om te voorkomen dat er verdere juridische stappen (lees: een uitspraak van de rechter) moeten worden gezet. De keuze voor een geschikte mediator, met betrekking tot de specialisatie en de werkwijze van deze persoon, is wel van groot belang voor een soepele voortgang van het traject. Deze factoren moeten immers aansluiten op de ontstane situatie en de wensen van de betrokkenen. Door het grote aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam en de (voor veel mensen) lastig te doorgronden structuur van de juridische sector is dit voor buitenstaanders vaak lastig te bepalen. Judex heeft hiervoor een praktische vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om het aanbod van mediators in Hardinxveld Giessendam op een rijtje te zetten.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Online vergelijkingstool om het aanbod van mediators uit Hardinxveld Giessendam op een rijtje te zetten

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft als voornaamste doelstelling om rechtzoekenden waardevolle informatie en inzichten te bieden en te ondersteunen bij het maken van een keuze. We hebben hiervoor onder andere een online vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om het aanbod van mediators uit Hardinxveld Giessendam op een rijtje te zetten. Deze vergelijker is te gebruiken door de ondersteuningsbehoefte in de zoekbalken weer te geven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van mediators uit Hardinxveld Giessendam die hiervoor het beste in aanmerking komen. Op basis van deze lijst kan op een eenvoudige manier een overwogen keuze gemaakt worden.
De mediators uit Hardinxveld Giessendam die wij onder uw aandacht brengen zijn aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen hiermee aan de voorwaarden die wij hieraan gesteld hebben. Om de kwaliteit van onze service aan u te kunnen garanderen vinden wij het van het grootste belang dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators om u de gelegenheid te bieden om een veilige keuze te maken. Als u dit op basis van onze vergelijker heeft kunnen doen kunt u onze website gebruiken om met uw mediator in contact te komen, data met deze persoon te denken en voor de financiële afhandeling van het traject zorg te dagen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Hardinxveld Giessendam samenkomen.

Terug naar boven