Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Katwijk

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen

Gezien de grote hoeveelheid mediators en het gecompliceerde karakter van de juridische sector is het geen eenvoudige opgave om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen. De beste manier hiervoor is om de online vergelijker van Judex te gebruiken. Wij zijn gespecialiseerd op juridisch gebied en houden ons bezig met het bieden van transparantie in deze sector om rechtzoekenden hiermee te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Deze tool is volledig kosteloos en zonder beperkingen te gebruiken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

Groot aanbod van mediators in Katwijk

Katwijk is een plaats waar veel mediators hun diensten aanbieden. De reden hiervan is niet dat dit verstedelijkte dorp de grootste gemeente is in de Duin- en bollenstreek maar heeft meer betrekking op de sterk toegenomen vraag naar mediation. Dit is immers een vorm van conflicthantering waar de laatste periode een enorm toegenomen vraag naar is, een beeld dat overigens in heel Nederland zichtbaar is. Mediation is in veel opzichten onderscheidend is in vergelijking met andere vormen van juridische dienstverlening. Het grootste verschil is dat de betrokken zelf tot oplossingen komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Het formuleren van oplossingen vindt plaats aan de hand van een open overlegstructuur waarin de strijdende partijen de situatie bespreken. Een mediator biedt hierbij de benodigde ondersteuning en zal de partijen begeleiden gedurende het gehele proces. Deze persoon kan gezien worden als onafhankelijke bemiddelaar omdat een mediator altijd neutraal zal blijven en geen oordeel zal vormen. Dit is ook niet mogelijk omdat beide partijen gebruik maken van de diensten van de mediator.
Een ander belangrijk verschil in vergelijking met andere juridische ondersteuningsvormen is dat mediation niet inhoudelijk op het conflict ingaat maar een oplossingsgerichte structuur heeft. Dit is dan ook de reden dat rechters in veel gevallen adviseren om een mediationtraject te doorlopen om een juridische procedure, met een bijbehorende uitspraak, te voorkomen. Hierdoor kan een enorme besparing op de kosten worden gerealiseerd. Daarnaast heeft deze keuze als voordeel dat het proces voor een groot deel op ieder gewenst tempo kan worden doorlopen. Voorwaarde is uiteraard wel dat de betrokkenen de bereidheid (en het vertrouwen erin) hebben om samen tot oplossingen te komen en dat hier ook de ruimte voor is.
Mediation is veelzijdig toepasbaar. Deze vorm van conflicthantering kan worden ingezet bij situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het vak mediator is dan ook zeker niet alleen voorbehouden aan advocaten of juristen. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars die vaak met conflicten te maken hebben kunnen de rol van mediator kunnen vervullen. Het is wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator die een goede vakopleiding gevolgd heeft en het liefst gespecialiseerd is op het vakgebied dat betrekking heeft op het ontstane conflict. Juist deze informatie is lastig te achterhalen voor rechtzoekenden die op zoek zijn naar een geschikte mediator in Katwijk. De juridische sector (waar mediation onder valt), kenmerkt zich door een gecompliceerde structuur en een niet erg transparant karakter. Hierdoor is het voor rechtzoekenden erg lastig om een beeld te vormen over de specialisatie, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een Katwijkse mediator.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Digitale vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen

Door gebruik te maken van de digitale vergelijkingstool van Judex, wordt het een stuk eenvoudiger om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen. Op basis van de specifieke wensen die u door middel van de zoekfilters kenbaar kunt maken, presenteren wij de gegevens van een aantal mediators uit Katwijk die het beste invulling hieraan kunnen geven. Op basis hiervan kunt u op een eenvoudige manier de opties vergelijken en hieruit een keuze maken. Door het gebruik van deze online vergelijkingstool bespaart u zeer veel tijd en moeite die u anders kwijt zou zijn aan uitzoekwerk. Als u op basis van onze gebruiksvriendelijke vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte Katwijkse mediator, kunt u direct via onze site met deze persoon in contact treden.
Alle mediators uit Katwijk die wij u aanbevelen voldoen aan onze gestelde eisen met betrekking tot vakkennis (onze mediators zijn MfN gediplomeerd), werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden we hier streng toezicht op om de kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen. Naast het gemak bij het selecteren van een geschikte mediator uit Katwijk bieden we ook gemak waarvan u gebruik kunt maken gedurende het mediationtraject. U kunt immers gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om documenten met uw mediator te delen of voor de financiële afhandeling van het traject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Katwijk samenkomen.

Terug naar boven