fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediator in Katwijk

Mediators in Katwijk

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen

Gezien de grote hoeveelheid mediators en het gecompliceerde karakter van de juridische sector is het geen eenvoudige opgave om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen. De beste manier hiervoor is om de online vergelijker van Judex te gebruiken. Wij zijn gespecialiseerd op juridisch gebied en houden ons bezig met het bieden van transparantie in deze sector om rechtzoekenden hiermee te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Deze tool is volledig kosteloos en zonder beperkingen te gebruiken.

Zoek een expert bij u in de buurt

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Utrecht en omgeving

Groot aanbod van mediators in Katwijk

Katwijk is een plaats waar veel mediators hun diensten aanbieden. De reden hiervan is niet dat dit verstedelijkte dorp de grootste gemeente is in de Duin- en bollenstreek maar heeft meer betrekking op de sterk toegenomen vraag naar mediation. Dit is immers een vorm van conflicthantering waar de laatste periode een enorm toegenomen vraag naar is, een beeld dat overigens in heel Nederland zichtbaar is. Mediation is in veel opzichten onderscheidend is in vergelijking met andere vormen van juridische dienstverlening. Het grootste verschil is dat de betrokken zelf tot oplossingen komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Het formuleren van oplossingen vindt plaats aan de hand van een open overlegstructuur waarin de strijdende partijen de situatie bespreken. Een mediator biedt hierbij de benodigde ondersteuning en zal de partijen begeleiden gedurende het gehele proces. Deze persoon kan gezien worden als onafhankelijke bemiddelaar omdat een mediator altijd neutraal zal blijven en geen oordeel zal vormen. Dit is ook niet mogelijk omdat beide partijen gebruik maken van de diensten van de mediator.
Een ander belangrijk verschil in vergelijking met andere juridische ondersteuningsvormen is dat mediation niet inhoudelijk op het conflict ingaat maar een oplossingsgerichte structuur heeft. Dit is dan ook de reden dat rechters in veel gevallen adviseren om een mediationtraject te doorlopen om een juridische procedure, met een bijbehorende uitspraak, te voorkomen. Hierdoor kan een enorme besparing op de kosten worden gerealiseerd. Daarnaast heeft deze keuze als voordeel dat het proces voor een groot deel op ieder gewenst tempo kan worden doorlopen. Voorwaarde is uiteraard wel dat de betrokkenen de bereidheid (en het vertrouwen erin) hebben om samen tot oplossingen te komen en dat hier ook de ruimte voor is.
Mediation is veelzijdig toepasbaar. Deze vorm van conflicthantering kan worden ingezet bij situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het vak mediator is dan ook zeker niet alleen voorbehouden aan advocaten of juristen. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars die vaak met conflicten te maken hebben kunnen de rol van mediator kunnen vervullen. Het is wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator die een goede vakopleiding gevolgd heeft en het liefst gespecialiseerd is op het vakgebied dat betrekking heeft op het ontstane conflict. Juist deze informatie is lastig te achterhalen voor rechtzoekenden die op zoek zijn naar een geschikte mediator in Katwijk. De juridische sector (waar mediation onder valt), kenmerkt zich door een gecompliceerde structuur en een niet erg transparant karakter. Hierdoor is het voor rechtzoekenden erg lastig om een beeld te vormen over de specialisatie, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een Katwijkse mediator.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Digitale vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen

Door gebruik te maken van de digitale vergelijkingstool van Judex, wordt het een stuk eenvoudiger om een geschikte mediator uit Katwijk te kiezen. Op basis van de specifieke wensen die u door middel van de zoekfilters kenbaar kunt maken, presenteren wij de gegevens van een aantal mediators uit Katwijk die het beste invulling hieraan kunnen geven. Op basis hiervan kunt u op een eenvoudige manier de opties vergelijken en hieruit een keuze maken. Door het gebruik van deze online vergelijkingstool bespaart u zeer veel tijd en moeite die u anders kwijt zou zijn aan uitzoekwerk. Als u op basis van onze gebruiksvriendelijke vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte Katwijkse mediator, kunt u direct via onze site met deze persoon in contact treden.
Alle mediators uit Katwijk die wij u aanbevelen voldoen aan onze gestelde eisen met betrekking tot vakkennis (onze mediators zijn MfN gediplomeerd), werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden we hier streng toezicht op om de kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen. Naast het gemak bij het selecteren van een geschikte mediator uit Katwijk bieden we ook gemak waarvan u gebruik kunt maken gedurende het mediationtraject. U kunt immers gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om documenten met uw mediator te delen of voor de financiële afhandeling van het traject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Katwijk samenkomen.

Terug naar boven