fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Leiderdorp

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een geschikte mediator uit Leiderdorp te vinden

Bent u op zoek naar een mediator die werkzaam is in Leiderdorp? Dan kunt u hiervoor uitstekend de gebruiksvriendelijke online vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij zorgen voor inzicht op juridisch gebied. Dit is van grote waarde omdat de juridische sector een erg gecompliceerde structuur heeft en zeker niet transparant is. Daarnaast zijn er dusdanig veel partijen waarbij u terecht kunt voor ondersteuning bij het doorlopen van een mediationtraject, dat het kiezen van een geschikte mediator die werkzaam is in Leiderdorp veel tijd en moeite zal kosten.

Zoek een expert bij u in de buurt

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Utrecht en omgeving

Waarom er veel mediators werkzaam zijn in Leiderdorp

In iedere grotere Nederlandse plaats is er sprake van een flink aanbod van mediators en een plaats als Leiderdorp vormt hier geen uitzondering op. Het is eenvoudig te verklaren waarom er veel mediators werkzaam zijn in Leiderdorp. Mediation is een zeer toegankelijke vorm van conflicthantering die zeer veel praktische voordelen biedt. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Het is een optie waar graag voor gekozen wordt omdat door het toepassen van mediation in veel gevallen juist kan worden voorkomen dat er juridische stappen moeten worden doorlopen. In geval van echtscheiding wordt met behulp van mediation de inzet van juridische uren beperkt omdat het wettelijk gezien (nog) niet mogelijk is om een scheidingstraject te doorlopen zonder dat de rechter hier naar kijkt. Naast de kostenbesparing met betrekking op het voorkomen van een juridische procedure, is mediation ook een financieel aantrekkelijke optie aangezien beide strijdende partijen gebruik maken van de diensten van dezelfde mediator. Er vindt dus een besparing plaats op de ureninzet.

De doelstelling van mediation is dat de strijdende partijen zelf de beste oplossing formuleren die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Deze oplossing zal tot stand komen door in een open overlegstructuur de mogelijkheden te bespreken en hieruit een keuze te maken. Een mediator zal hierbij als derde gesprekspartner aansluiten. Deze persoon kan gezien worden als een neutrale partij die niet alleen het proces zal bewaken maar indien nodig zal bemiddelen en de nodige ondersteuning zal bieden als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in de besluitvorming. Een mediator zal in dit proces dan ook op geen enkele wijze een oordeel ventileren of de belangen van één van de betrokkenen behartigen zoals dit wel bij andere juridische hulpverlening het geval is. Daarnaast is mediation onderscheidend doordat het vrijwel uitsluitend oplossingsgericht is en niet of nauwelijks inhoudelijk op het conflict in gaat.

De bereidheid van de betrokkenen, en uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor, zijn de belangrijkste voorwaarden om van mediation gebruik te kunnen maken. Als dit het geval is, kan er een keuze gemaakt worden voor diverse vormen van mediation. Naast het gebruik maken van een ondersteuning die volledig op afstand wordt aangeboden (via de digitale weg), kan er ook gekozen worden voor een meer persoonlijke ondersteuning. In dat geval wordt een mediationtraject doorlopen aan de hand van één of meerdere afspraken op kantoor van de mediator in Leiderdorp. Voor de voortgang van het mediationtraject is het hierbij van belang om te kiezen voor een mediator die werkzaam is in Leiderdorp en een aanbod heeft dat aansluit op de situatie. Door gebruik te maken van de vergelijker van Judex kunt u op een snelle en eenvoudige manier een beeld vormen welke mediators hiervoor in aanmerking komen. Wij zetten het aanbod van mediators uit Leiderdorp voor u op een rijtje.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Handige vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Leiderdorp te vinden

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met de informatievoorziening aan rechtzoekenden. Onze belangrijkste doelstelling hierbij is om rechtzoekenden te ondersteunen bij hun keuze aangezien de juridische wereld voor veel mensen lastig te doorgronden is. Om in deze doelstelling te voorzien hebben we onder andere een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Leiderdorp te vinden. Hiermee kan veel tijd en moeite bespaard worden die anders verloren zou zijn gegaan met het uitzoeken en het vergelijken van de vele opties want we verstrekken de gegevens van de in aanmerking komende mediators uit Leiderdorp op basis van de specifieke wensen die in de zoekfilters worden aangegeven.

De mediators uit Leiderdorp die wij onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee aan de eisen die we hieraan stellen. We vinden het immers van het grootste belang dat de mediators uit ons bestand MfN of ADR gecertificeerd zijn. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en eisen we een redelijke prijsstelling om de kwaliteit van ons aanbod te garanderen. U kunt op basis van onze vergelijker dus niet alleen een veilige maar ook overwogen keuze maken. Als u op basis van onze vergelijkingstool een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Leiderdorp kunt u via ons platform in contact komen met deze persoon. Tevens bieden we mogelijkheden om documenten met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Leiderdorp samenkomen.

Terug naar boven