Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Alphen aan den Rijn

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Welke mediator uit Alphen aan den Rijn voor juridische hulp?

Als u als inwoner van Alphen aan den Rijn op zoek bent naar juridische hulp heeft u zéér veel keuzemogelijkheden. Het probleem dat hierbij komt kijken, is echter welke hulp past bij uw wensen op dit gebied. Judex biedt waardevolle inzichten. Wij laten u letterlijk zien welke mediator uit Alphen aan den Rijn u het beste kunt benaderen voor juridische hulp

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Vergelijkingstool om mediators uit Alphen aan den Rijn te kiezen

Er wordt steeds meer gekozen voor mediation bij het oplossen van arbeidsconflicten en echtscheidingen. Een mediator heeft een ondersteunende rol in dit proces waarbij hij of zij geen oordeel zal vellen. Een mediator helpt de partijen bij het nemen van beslissingen, het maken van afspraken en het doorlopen van juridische processen. Hierbij kunnen de partijen gebruik maken van de ervaring en de vakkennis van de mediator, maar in het geval van een echtscheiding zullen de partners zelf de rechtsgeldige documenten (zoals het echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan) moeten vormgeven. Het is hierbij dus van belang dat het stel in staat is om samen dit proces te doorlopen. 

Het grote voordeel van mediation is dat dit een zeer voordelige vorm is om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Daarnaast hebben de scheidende partners het tempo van de procedure zelf in de hand en is er op geen enkel moment een fysieke aanwezigheid vereist. Mediation kan een volledig digitaal karakter hebben. 

Er zijn in Alphen aan den Rijn en omgeving veel mediators actief. Dit is niet verwonderlijk in de wetenschap dat ruim 9% van de inwoners uit deze plaats gescheiden is. Een grote keuzemogelijkheid brengt als nadeel met zich mee dat het vaak niet eenvoudig is om een geschikte mediator uit Alphen aan den Rijn te selecteren. Judex helpt u hierbij. U kunt gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze digitale tool om het aanbod van mediators uit Alphen aan den Rijn te vergelijken en hieruit een overwogen keuze te maken.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Keuze voor een geschikte mediator uit Alphen aan den Rijn

Een mediator kan op verschillende manieren ondersteuning bieden bij een echtscheidingsproces. Er kan gekozen worden om het volledige proces online te doorlopen of aan de hand van één of meerdere afspraken. Daarnaast zijn er mediators die versnelde procedures aanbieden én juridische hulpverleners die mensen helpen die recht hebben op financiële ondersteuning van de overheid. 

Via de zoekfilters en oriëntatie tools van onze vergelijker, kunt u uw voorkeuren met betrekking tot het bovenstaande aangeven. Op basis hiervan verschijnen een groot aantal mediators uit Alphen aan den Rijn op uw scherm die voldoen aan uw wensen. Uit dit aanbod kunt u een overwogen keuze maken. Alle mediators die bij Judex zijn aangesloten, voldoen aan onze strenge criteria met betrekking tot vakkennis, kwaliteit van de geleverde diensten en de prijsstelling hiervan. 

Ook na het maken van uw keuze kunt u gebruik maken van het digitale gemak van Judex. U kunt via onze website in contact komen met uw mediator, documenten naar deze persoon versturen en voor de financiële afhandeling van de echtscheidingsprocedure zorgdragen. 

Judex draagt zorg voor expert profielen van hoge kwaliteit, het actief onderhouden van het rating systeem zodat er altijd opties op het scherm verschijnen die aansluiten op uw wensen, en zorgt daarnaast voor toezicht op de kwaliteit van de geleverde juridische diensten. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items op verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert samenkomen in Alphen aan den Rijn. 

Terug naar boven