Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Voorschoten

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Voorschoten te vinden

Mediation is een vorm van conflicthantering die zeer veel praktische voordelen biedt en zeer veelzijdig toepasbaar is. De vraag naar mediation als conflicthantering is de laatste periode dusdanig hard gestegen, dat veel advocaten, juristen en een groot aantal andere professionele initiatieven uit grotere plaatsen (zoals Voorschoten) besloten hebben om hieraan te kunnen voldoen. Dit lijkt heel praktisch maar dat is slechts gedeeltelijk waar. Door de gecompliceerde structuur van mediation is het voor veel mensen niet eenvoudig om een goed beeld te creëren over de werkwijze en specialisme van een specifieke mediator. Hierdoor gaat er veel tijd zitten in het vergelijken van de opties. Judex heeft hiervoor een handige vergelijker ontwikkeld waarmee de in aanmerking komende mediators uit Voorschoten te vinden zijn.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

Aanbod van de verschillende mediators uit Voorschoten te kunnen vergelijken

De toenemende populariteit van mediation (en hiermee het groeiende aanbod van mediators in Voorschoten) is eenvoudig te verklaren. Mediation is een moderne vorm van conflicthantering dat volledig aansluit op het behoeftepatroon van veel mensen op dit gebied. De belangrijkste doelstelling van mediation is het wegnemen van een conflict zonder dat hiervoor de gang naar de rechter moet worden gemaakt. Hiermee worden immers veel juridische kosten bespaard. De keuze voor mediation is een voordelige optie omdat de betrokkenen samen gebruik maken van de diensten van een mediator. De achterliggende gedachte van mediation is dat zij samen om de tafel gaan om in een open overlegstructuur een oplossing voor het conflict vorm te geven. Uiteraard zal een mediator hen hierbij ondersteunen. Hij of zij zal aansluiten bij het overleg en als onafhankelijke bemiddelaar optreden. Deze neutraliteit is uiteraard van belang omdat beide betrokkenen van de diensten van dezelfde mediator gebruik maken. Een mediator zal als procesbewaker dan ook geen oordeel vormen maar de benodigde begeleiding bieden in het mediationtraject.

De bereidheid van de strijdende partijen om samen in goed overleg naar oplossingen voor een conflict te zoeken en de beschikbare ruimte hiervoor zijn de belangrijkste voorwaarden om mediation te kunnen toepassen. Als dit het geval is, zijn er diverse situaties te benoemen waarbij mediation een optie kan zijn. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Hieruit blijkt wel dat mediation niet per definitie een juridisch karakter hoeft te hebben. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars die vaak met conflicten te maken hebben kunnen de rol van mediator vervullen.

Er zijn diverse mogelijkheden om een mediationtraject te doorlopen. Er kan zelfs gekozen worden om volledig op afstand gebruik te maken van de begeleiding van een mediator waarbij er gebruik wordt gemaakt van de moderne digitale communicatiemogelijkheden. Veel mensen geven er echter de voorkeur aan de meer persoonlijke vorm van mediation waarbij het traject wordt doorlopen aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Voorschoten. Voor veel rechtzoekenden vormt het echter een groot probleem om de meest geschikte mediator uit Voorschoten te vinden. De reden hiervoor is dat de juridische sector een erg gecompliceerde structuur heeft en juist niet eenvoudig te doorgronden is. Hierdoor kost het veel tijd en moeite om een geschikte mediator uit Voorschoten te vinden. Dit is uiteraard wel van belang voor de voortgang van het traject. Daarom heeft Judex een vergelijker ontwikkeld om op een snelle en eenvoudige manier het aanbod van de verschillende mediators uit Voorschoten te kunnen vergelijken. Wij bieden de benodigde transparantie op juridisch gebied.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om de meest geschikte mediator uit Voorschoten te kiezen

Judex houdt zich bezig met informatievoorziening aan rechtzoekenden om deze groep mensen de ondersteuning te kunnen bieden als er de intentie bestaat om gebruik te maken van juridische hulp. We hebben hiervoor onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om de meest geschikte mediator uit Voorschoten te kiezen. Deze vergelijker is eenvoudig te gebruiken om een geschikte mediator uit Voorschoten te kiezen. We hebben immers zoekfilters in de tool geïntegreerd om de specifieke wensen in weer te kunnen geven. Op basis hiervan verschijnen direct de mediators uit Voorschoten op het scherm die het beste een invulling kunnen geven in een specifieke zoek behoefte. Op basis hiervan kan op een eenvoudige manier een keuze worden gemaakt.

De mediators uit Voorschoten die we bij u onder de aandacht brengen, zijn aangesloten bij ons netwerk. Hiermee kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening aan u garanderen. We houden immers niet alleen toezicht op de werkwijze en bijbehorende prijsstelling van de mediators uit Voorschoten maar we stellen ook als harde eis dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Dit is van belang omdat het vak mediator een vrij beroep is en iedereen zich mediator mag noemen zonder hiervoor diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden te overleggen. Als u op basis van onze vergelijker een geschikte mediator uit Voorschoten gevonden heeft, kunt u eenvoudig via onze site met deze persoon in contact komen. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze digitale omgeving om documenten met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het traject te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Voorschoten samenkomen.

Terug naar boven