Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Voorburg

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Voorburg om juridische procedure te voorkomen

Mediation is een vorm van conflicthantering waarbij het de achterliggende gedachte is dat de betrokken partijen gezamenlijk in een open overlegstructuur overleggen wat de beste oplossing is om het conflict weg te nemen. In veel gevallen kan hiermee een kostbare juridische procedure worden voorkomen. Voor de voortgang van een mediationtraject is het wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een vakkundige mediator die gespecialiseerd is in de situatie die ontstaan zijn. In de praktijk is dit lastig vast te stellen. De juridische sector kenmerkt zich immers door de gecompliceerde structuur. Als u een geschikte mediator uit Voorburg zoekt kunt u hiervoor uitstekend de online vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij bieden rechtzoekenden de benodigde transparantie in de juridische sector.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Overzicht in het ruime aanbod van mediators uit Voorburg

In een plaats als Voorburg zijn veel mediators actief. Dit heeft vooral te maken met de toenemende vraag naar deze vorm van conflicthantering. Mediation is immers een moderne methode van het wegnemen van conflicten die zeer veel praktische voordelen biedt. Veel mensen denken dat mediation een juridische vorm van conflicthantering is maar dat is niet het geval. Deze vorm kan in diverse situaties worden ingezet zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Veel van deze situaties zijn op te lossen zonder dat de hulp van een rechter hoeft te worden ingewonnen waarmee ook veel kosten kunnen worden bespaard. De meeste rechters adviseren zelfs om een mediationtraject te doorlopen om een juridische uitspraak juist te voorkomen. Het vak van mediator is dan ook niet voorbehouden aan advocaten of juristen. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars die vaak met conflicten te maken hebben, kunnen de rol van mediator vervullen.
Mediation kan toegepast worden als alle betrokken partijen bereid zijn om met elkaar over de ontstane situatie te praten en naar oplossingen te zoeken. Uiteraard moet er hier de ruimte voor zijn en is het belangrijk dat de betrokkenen vertrouwen hebben in de goede afloop. Dit is van het grootste belang want de betrokkenen moeten zelf uiteindelijk een of meer oplossingen formuleren die het conflict zal wegnemen. Een mediator biedt hier uiteraard ondersteuning in. Deze persoon zal hierbij uiteraard een neutrale rol vervullen en geen oordeel vormen omdat beide partijen van de diensten van de mediator gebruik maken. Ook hierin verschilt mediation sterk van andere juridische ondersteuningsvormen. Er is geen sprake van afvaardiging of het verdedigen van de belangen van één persoon. Daarnaast is mediation ook een toekomstgericht proces en zal er bij het zoeken naar geschikte oplossingen niet of nauwelijks op de inhoudelijke kant van het conflict worden ingegaan.
Het zoeken naar een geschikte mediator is voor veel rechtzoekenden de lastigste fase van een mediationtraject. Dit komt omdat de juridische sector (waar mediation wel in ondergebracht is) een gecompliceerde structuur heeft en een niet erg transparant karakter heeft. Dit maakt het voor rechtzoekenden erg lastig om een beeld te krijgen over de specialisatie, de werkwijze en de prijsstelling van een specifieke mediator uit Voorburg. Judex biedt waardevolle ondersteuning in dit traject door de transparantie op juridisch gebied te bieden waar veel rechtzoekenden grote behoefte aan hebben. Wij bieden een handig overzicht in het ruime aanbod van mediators uit Voorburg.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig een geschikte mediator uit Voorburg te selecteren

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en ziet het verstrekken van praktische informatie aan rechtzoekenden als voornaamste doelstelling. We doen dit onder andere door het verstrekken van een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig een geschikte mediator uit Voorburg te selecteren. Rechtzoekenden kunnen gebruik maken van deze vergelijker door de specifieke begeleidingsbehoefte in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van mediators uit Voorburg die het beste hiervoor in aanmerking komen. Door het gebruiken van de vergelijker kan zeer veel moeite en tijdwinst worden bespaard. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om direct in contact te komen met de Voorburgse mediator waarop de keuze gevallen is.
Alle mediators uit Voorburg die in ons netwerk zijn aangesloten, zijn MfN- (Mediatorsfederatie Nederland) of ADR geregistreerde mediators. Naast deze kwaliteitswaardering houden we streng toezicht op de werkwijze en de prijsstelling van de bij ons aangesloten mediators om de kwaliteit van ons aanbod te kunnen garanderen. Naast de transparantie en het gemak bij het zoeken van een mediator die zijn of haar diensten aanbiedt, kan er ook gebruik worden gemaakt van de gemakken die we aanbieden gedurende het mediationtraject. We stellen immers een beveiligde online omgeving beschikbaar die gebruikt kan worden om data met de mediator te delen en voor de financiële afhandeling van de het mediationtraject te zorgen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Voorburg samenkomen.

Terug naar boven