Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Zwijndrecht

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Zwijndrecht te vinden

Mediation is een vorm van conflicthantering waarvoor steeds meer gekozen wordt. Het gevolg hiervan is dat steeds meer advocaten, juristen en andere professionele initiatieven ervoor gekozen hebben om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. In iedere grote plaats is er dan ook sprake van een ruim aanbod van mediators. Een plaats als Zwijndrecht vormt hierop geen uitzondering. De gecompliceerde structuur van de juridische sector maakt het echter lastig om een overwogen keuze te maken voor een geschikte mediator uit deze plaats. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Zwijndrecht gevonden kan worden. Wij zorgen voor transparantie in de juridische sector.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Overzicht tussen het veelzijdige aanbod van mediators uit Zwijndrecht

De populariteit van mediation is eenvoudig te verklaren. Het is immers een vorm van conflicthantering die veel praktische voordelen biedt. Mediation is op veel gebieden sterk onderscheidend ten opzichte van andere vormen van juridische hulpverlening. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokkenen zelf tot oplossingen moeten komen om een conflict weg te nemen en er dus geen sprake is van afvaardiging. Deze oplossingen worden geformuleerd aan de hand van de uitkomst van het overleg tussen de partijen. Er wordt hiervoor een open overlegstructuur gevormd waarbij een mediator zal aanschuiven als derde partij. De mediator zal als onafhankelijke bemiddelaar optreden en de partijen de benodigde ondersteuning bieden bij het doorlopen van het mediationtraject. Uiteraard zal de mediator in dit proces neutraal blijven aangezien beide partijen gebruik maken van de diensten van de mediator. Er zal gedurende het mediationtraject dan ook niet of nauwelijks inhoudelijk op het conflict worden ingegaan maar vooral gekeken worden naar de oplossingen die ertoe zullen leiden dat het conflict wordt weggenomen. Hiermee kan een gang naar de rechter (en de bijbehorende kosten) vaak worden voorkomen. Mediation is dus een financieel aantrekkelijke optie.

De bereidheid van de betrokkenen om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken waardoor het conflict wordt weggenomen en de uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor, zijn de belangrijkste voorwaarden om mediation toe te kunnen passen. Als dit het geval is, zijn er diverse situaties waarbij deze keuze gemaakt kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. 

Er zijn diverse keuzes te maken met betrekking tot het gebruik maken van de mediator. Er zijn mediators die een volledig online ondersteuning aanbieden (waarbij er dus uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de digitale communicatiemogelijkheden) maar een meer persoonlijke ondersteuning is ook mogelijk. Het mediationtraject wordt in dat geval aangeboden aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Zwijndrecht. Voor de voortgang van het traject is het van groot belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator die voldoende kennis van zaken heeft op het gebied waar het conflict zich heeft afgespeeld en uiteraard een werkwijze heeft dat aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Dit laatste vormt voor veel rechtzoekenden een groot struikelblok. Door het gecompliceerde karakter en de niet erg transparante structuur van de juridische sector is het voor veel mensen lastig om een beeld te vormen welke mediator het beste een invulling kan geven in een ondersteuningsbehoefte. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld die de benodigde inzichten biedt. Wij zorgen voor het overzicht tussen het veelzijdige aanbod van mediators uit Zwijndrecht.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Digitale vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Zwijndrecht te selecteren

Judex is gespecialiseerd op juridische gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het informeren en het bieden van inzichten aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische diensten. We hebben hiervoor onder andere een digitale vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Zwijndrecht te selecteren. Op basis van de gegevens uit de vergelijker kan op een eenvoudige manier een gefundeerde keuze gemaakt worden. Deze gegevens verschijnen op basis van de wensen die worden ingevuld in de zoekfilters. Wij bieden de transparantie die u nodig heeft bij het selecteren van een geschikte mediator uit Zwijndrecht.

De mediators uit Zwijndrecht die wij u onder de aandacht brengen, zijn aangesloten in ons netwerk. Hieraan hebben we een aantal harde eisen gesteld met betrekking tot de werkwijze en prijsstelling. Daarnaast hechten we er veel belang aan dat al onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn om u de kwaliteit van onze dienstverlening te kunnen garanderen. Als u op basis van onze vergelijker een keuze voor een mediator uit Zwijndrecht heeft kunnen maken, kunt u via onze website op een eenvoudige manier met deze persoon in contact komen. Daarnaast bieden we u het gemak door een beveiligde digitale omgeving beschikbaar te stellen die gebruikt kan worden om gegevens met uw mediator te delen en om voor de financiële afhandeling van het traject te zorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Zwijndrecht samenkomen. 

Terug naar boven