Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Oud Beijerland

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest praktische manier om een geschikte mediator uit Oud Beijerland te vinden voor het wegnemen van conflicten

Mediation is een vorm van conflicthantering die uitstekend toepasbaar is om op een eenvoudige manier een conflict weg te nemen. Een mediator biedt exact de ondersteuning die betrokkenen nodig hebben om de oplossingen te vinden waar zijn op zoek naar zijn waardoor er géén tussenkomst van de rechter nodig is. De vraag naar mediation is dan ook groot en het aanbod van mediators in de grotere plaatsen van Nederland staat hiermee in verhouding. Ook in een plaats als Oud Beijerland is er sprake van een groot aanbod van mediators met een veelzijdigheid aan specialisaties en werkwijzen. Door het gecompliceerde karakter van de juridische sector is het echter moeilijk om een geschikte mediators te vinden. Het vergelijken van de opties is voor veel mensen helemaal onbegonnen werk. Het gebruik maken van een geschikte mediator is echter wel van belang voor de voortgang van het traject. Judex heeft hiervoor een online vergelijker samengesteld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Oud Beijerland te vinden. Veel mensen zien dit als meest praktische manier om snel en eenvoudig een overwogen keuze te kunnen maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Waarom er sprake is van een ruim aanbod aan mediators in Oud Beijerland

Het feit dat er sprake is van een ruim aanbod van mediators in een plaats als Oud Beijerland heeft niets te maken met het deze Zuid-Hollandse plaats zelf maar meer met de veelzijdigheid van mediation als juridische ondersteuningsvorm. Het is immers een traject dat kan worden toegepast in zeer veel verschillende situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Hoewel mediation onder de juridische dienstverlening valt, is bieden van ondersteuning in dit traject niet voorbehouden aan advocaten of juristen. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat deze personen hiervoor een goede vakopleiding gevolgd hebben die de nationale MfN of de internationale ADR erkenning hebben. Dit is van belang omdat mediation wettelijk gezien een vrij beroep is dat iedereen zou mogen uitoefenen zonder hiervoor de juiste diploma’s en andere bewijzen van vaardigheden te moeten tonen.
De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen bij elkaar worden gebracht om samen de ontstane situatie te bespreken om uiteindelijk de beste oplossingen te formuleren die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator zal hierbij aansluiten als derde gesprekspartner en in dit proces de benodigde ondersteuning bieden. Dit kan in vorm van procesbewaking of bemiddeling zijn, maar ook door in te springen en bij te sturen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in de besluitvorming. Uiteraard zal de mediator neutraal blijven in dit traject. Dit is van belang omdat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van dezelfde mediator. Deze constructie is uiteraard een zeer voordelige keuze aangezien hiermee een grote besparing op de juridische ureninzet kan worden gemaakt. De doelstelling van mediation sluit naadloos aan op de grote financiële voordelen van de inzet van mediation. De voornaamste doelstelling van dit traject is immers het wegnemen van een traject zonder dat hiervoor het oordeel van een rechter moet worden gevraagd.
De bereidheid van alle betrokkenen om gezamenlijk in contact te treden en te zoeken naar de beste oplossingen voor een conflict is (uiteraard in combinatie met de beschikbare ruimte hiervoor) een essentiële voorwaarde om de keuze voor mediation te maken. Als dit het geval is, kan er gezocht worden naar een mediator die het beste een invulling kan geven aan een specifieke ondersteuningsbehoefte. veel rechtzoekenden ervaren juist dit als de meest lastige stap in dit traject. Dit heeft deels te maken met de veelzijdigheid van mediation maar voornamelijk door het gecompliceerde karakter van de juridische sector. Deze branche is immers niet erg transparant en is lastig te doorgronden. Hierdoor is het in de praktijk erg lastig om een goed beeld te vormen van de specialisatie, de werkwijze en de prijsstelling van een specifieke mediator uit Oud Beijerland en zal het maken van een vergelijking tussen het aanbod van mediators uit deze Zuid-Hollandse plaats veel tijd en moeite kosten. Judex heeft hiervoor een handige vergelijker ontwikkeld waarmee de in aanmerking komende opties overzichtelijk op een rijtje kunnen worden gezet.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Oud Beijerland te vinden

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het informeren en bieden van praktische informatie aan rechtzoekenden. We hebben hiervoor onder ander een online vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Oud Beijerland te vinden. Aangezien dit een situatie afhankelijke keuze is, hebben we een aantal zoekfilters in de tool geïntegreerd waarin de specifieke wensen kunnen worden weergegeven. Op basis hiervan verschijnt er een lijst van mediators uit Oud Beijerland op het scherm die het beste een invulling hieraan kunnen geven.
De mediators die wij u aanbevelen, zijn allemaal aangesloten bij ons netwerk. Hiermee kunnen we u de kwaliteit van onze service garanderen. We stellen immers strenge eisen aan onze mediators waarvan een MfN- of ADR certificering een van onze belangrijkste voorwaarden is. Daarnaast houden we streng toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een mediator uit Oud Beijerland, kunt u via onze site met deze persoon in contact treden, documenten met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oud Beijerland samenkomen.

Terug naar boven