Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Wassenaar

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest eenvoudige manier een geschikte mediator uit Wassenaar te selecteren

Mediation is een vorm van conflicthantering die de laatste jaren sterk in populariteit is toegenomen. Deze trend heeft veel advocaten, juristen en andere professionele hulpverleners doen besluiten om mediation in hun dienstenpakket op te nemen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Dit lijkt erg praktisch voor rechtzoekenden maar het tegendeel is het geval. De juridische sector is voor veel buitenstaanders immers lastig te doorgronden. Hierdoor is het voor veel mensen erg lastig om een beeld te krijgen over de specialisatie en de werkwijze van een specifieke mediator, iets wat voor de voortgang van het traject wel erg belangrijk is. Als u op zoek bent naar een mediator die in Wassenaar zijn of haar diensten aanbiedt, kunt u hiervoor het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Veel mensen ervaren dit als de meest eenvoudige manier een geschikte mediator uit Wassenaar te selecteren.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

Overzicht tussen het ruime aanbod van mediators die werkzaam zijn in Wassenaar

Net als in ieder andere grote plaats in Nederland, zijn er ook in Wassenaar veel mediators actief. Ondanks dat deze Zuid-Hollandse plaats onder de rook van Den Haag ligt, heeft het grote aanbod van mediators niets met de plaats Wassenaar zelf te maken maar meer op de veelzijdigheid van deze vorm van conflicthantering. Mediation is immers inzetbaar in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Veel mediators hebben er dan ook voor gekozen om zich te specialiseren op een of enkele gebieden om hun cliënten op de best mogelijke manier te ondersteunen. Hoewel mediation onder de juridische sector valt, is het aanbod van een dergelijk traject niet voorbehouden aan advocaten of juristen. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen aangezien een goede begeleiding in een mediationtraject niet afhankelijk is van een juridische achtergrond. Het is wel van belang dat een mediator MfN- of ADR gecertificeerd is. Dit waardeoordeel is het bewijs dat de mediator een gerichte vakopleiding succesvol heeft afgerond.
Veel mensen kiezen er graag voor om een mediationtraject te doorlopen omdat dit een erg toegankelijke manier is om een conflict weg te nemen. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokken partijen gezamenlijk in overleg gaan om tot oplossingen te komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator zal als derde gesprekspartner aanschuiven bij dit overleg. Deze persoon zal als neutrale bemiddelaar de benodigde begeleiding bieden gedurende dit traject en hierbij uiteraard geen oordeel vormen. Deze neutraliteit is van groot belang omdat de betrokken partijen samen van de diensten van dezelfde mediator gebruik maken. Mediation heeft dan ook een voor een deel zelfstandig karakter. Hierdoor hebben de betrokkenen veel invloed op het tempo bij het doorlopen van het traject. Een conflict kan hierdoor binnen een relatief kort tijdsbestek worden opgelost. Voorwaarde voor het toepassen van mediation is uiteraard wel dat alle partijen bereid zijn om samen naar oplossingen voor een conflict te zoeken en dat hier uiteraard ook wel de ruimte voor is.
Het belangrijkste voordeel van mediation is te vinden op financieel gebied. Niet alleen het gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator en de bijbehorende besparing met betrekking tot de ureninzet speelt hierbij een rol maar ook de voornaamste doelstelling van mediation is een factor. De inzet van mediation is er immers op gericht dat een conflict wordt weggenomen zonder dat er hiervoor een gang naar de rechter moet worden gemaakt. Hiermee wordt uiteraard een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. Om dit mogelijk te maken, is het uiteraard wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator uit Wassenaar die gespecialiseerd is op het gebied waarin het conflict zich heeft afgespeeld en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Aangezien dit voor veel mensen lastig vast te stellen is, heeft Judex hier een handige vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om het aanbod van mediators uit Wassenaar op een overzichtelijke manier op een rijtje te zetten.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om een goede keuze voor een mediator uit Wassenaar te maken

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het geven van inzichten en het bieden van praktische informatie aan rechtzoekenden. Dit doen wij onder andere om onze zeer gebruiksvriendelijke tool ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om een goede keuze voor een mediator uit Wassenaar te maken. Deze keuze is uiteraard afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte. Om deze kenbaar te maken, hebben we een aantal zoekfilters in de vergelijker geïntegreerd. Op basis van de gegevens die hier ingevuld worden verschijnt er een lijst op het scherm van mediators uit Wassenaar die hiervoor het beste in aanmerking komen. Door het gebruik van de vergelijker kan op een eenvoudige manier een overwogen keuze worden gemaakt.
De mediators die wij u aanbevelen zijn uiteraard aangesloten bij ons netwerk en voldoen hiermee aan de voorwaarden die we hieraan gesteld hebben. Om u de kwaliteit van onze service te garanderen stellen we het als harde eis dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn daarnaast houden we streng toezicht op de werkwijze en prijsstelling van de mediators die bij ons zijn aangesloten. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Wassenaar kunt u via ons platform op een eenvoudige manier met deze persoon in contact komen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze digitale omgeving om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Wassenaar samenkomen.

Terug naar boven