fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Wassenaar

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest eenvoudige manier een geschikte mediator uit Wassenaar te selecteren

Mediation is een vorm van conflicthantering die de laatste jaren sterk in populariteit is toegenomen. Deze trend heeft veel advocaten, juristen en andere professionele hulpverleners doen besluiten om mediation in hun dienstenpakket op te nemen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Dit lijkt erg praktisch voor rechtzoekenden maar het tegendeel is het geval. De juridische sector is voor veel buitenstaanders immers lastig te doorgronden. Hierdoor is het voor veel mensen erg lastig om een beeld te krijgen over de specialisatie en de werkwijze van een specifieke mediator, iets wat voor de voortgang van het traject wel erg belangrijk is. Als u op zoek bent naar een mediator die in Wassenaar zijn of haar diensten aanbiedt, kunt u hiervoor het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Veel mensen ervaren dit als de meest eenvoudige manier een geschikte mediator uit Wassenaar te selecteren.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

Overzicht tussen het ruime aanbod van mediators die werkzaam zijn in Wassenaar

Net als in ieder andere grote plaats in Nederland, zijn er ook in Wassenaar veel mediators actief. Ondanks dat deze Zuid-Hollandse plaats onder de rook van Den Haag ligt, heeft het grote aanbod van mediators niets met de plaats Wassenaar zelf te maken maar meer op de veelzijdigheid van deze vorm van conflicthantering. Mediation is immers inzetbaar in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Veel mediators hebben er dan ook voor gekozen om zich te specialiseren op een of enkele gebieden om hun cliënten op de best mogelijke manier te ondersteunen. Hoewel mediation onder de juridische sector valt, is het aanbod van een dergelijk traject niet voorbehouden aan advocaten of juristen. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen aangezien een goede begeleiding in een mediationtraject niet afhankelijk is van een juridische achtergrond. Het is wel van belang dat een mediator MfN- of ADR gecertificeerd is. Dit waardeoordeel is het bewijs dat de mediator een gerichte vakopleiding succesvol heeft afgerond.
Veel mensen kiezen er graag voor om een mediationtraject te doorlopen omdat dit een erg toegankelijke manier is om een conflict weg te nemen. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokken partijen gezamenlijk in overleg gaan om tot oplossingen te komen die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator zal als derde gesprekspartner aanschuiven bij dit overleg. Deze persoon zal als neutrale bemiddelaar de benodigde begeleiding bieden gedurende dit traject en hierbij uiteraard geen oordeel vormen. Deze neutraliteit is van groot belang omdat de betrokken partijen samen van de diensten van dezelfde mediator gebruik maken. Mediation heeft dan ook een voor een deel zelfstandig karakter. Hierdoor hebben de betrokkenen veel invloed op het tempo bij het doorlopen van het traject. Een conflict kan hierdoor binnen een relatief kort tijdsbestek worden opgelost. Voorwaarde voor het toepassen van mediation is uiteraard wel dat alle partijen bereid zijn om samen naar oplossingen voor een conflict te zoeken en dat hier uiteraard ook wel de ruimte voor is.
Het belangrijkste voordeel van mediation is te vinden op financieel gebied. Niet alleen het gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator en de bijbehorende besparing met betrekking tot de ureninzet speelt hierbij een rol maar ook de voornaamste doelstelling van mediation is een factor. De inzet van mediation is er immers op gericht dat een conflict wordt weggenomen zonder dat er hiervoor een gang naar de rechter moet worden gemaakt. Hiermee wordt uiteraard een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. Om dit mogelijk te maken, is het uiteraard wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator uit Wassenaar die gespecialiseerd is op het gebied waarin het conflict zich heeft afgespeeld en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Aangezien dit voor veel mensen lastig vast te stellen is, heeft Judex hier een handige vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om het aanbod van mediators uit Wassenaar op een overzichtelijke manier op een rijtje te zetten.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Online vergelijkingstool om een goede keuze voor een mediator uit Wassenaar te maken

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het geven van inzichten en het bieden van praktische informatie aan rechtzoekenden. Dit doen wij onder andere om onze zeer gebruiksvriendelijke tool ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om een goede keuze voor een mediator uit Wassenaar te maken. Deze keuze is uiteraard afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte. Om deze kenbaar te maken, hebben we een aantal zoekfilters in de vergelijker geïntegreerd. Op basis van de gegevens die hier ingevuld worden verschijnt er een lijst op het scherm van mediators uit Wassenaar die hiervoor het beste in aanmerking komen. Door het gebruik van de vergelijker kan op een eenvoudige manier een overwogen keuze worden gemaakt.
De mediators die wij u aanbevelen zijn uiteraard aangesloten bij ons netwerk en voldoen hiermee aan de voorwaarden die we hieraan gesteld hebben. Om u de kwaliteit van onze service te garanderen stellen we het als harde eis dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn daarnaast houden we streng toezicht op de werkwijze en prijsstelling van de mediators die bij ons zijn aangesloten. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Wassenaar kunt u via ons platform op een eenvoudige manier met deze persoon in contact komen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze digitale omgeving om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Wassenaar samenkomen.

Terug naar boven