Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Oegstgeest

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om eenvoudig de keuze te kunnen maken voor een geschikte mediator uit Oegstgeest

Mediation is een veelzijdige vorm van juridische conflicthantering waar steeds meer interesse voor is. Het is dan ook de meest toegankelijke vorm van juridische dienstverlening die aansluit op veel praktische behoeften van rechtzoekenden. Om in de toegenomen vraag te kunnen voorzien, hebben veel advocaten, juristen en andere professionele aanbieders ervoor gekozen om mediation in hun aanbod op te nemen. Hoewel dit praktisch lijkt, maakt dit de gecompliceerde juridische sector alleen maar overzichtelijker. Het kost veel rechtzoekenden moeite om de juiste inzichten te verkrijgen die van belang zijn om een overwogen keuze te maken met betrekking tot het gebruik maken van de diensten van een mediator. Als u op zoek bent naar een mediator die werkzaam is in Oegstgeest, kunt u hiervoor het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij zetten het aanbod van geschikte mediators uit deze Zuid-Hollandse plaats overzichtelijk voor u op een rijtje. Op basis hiervan kunt u op snelle en eenvoudige wijze een keuze maken voor een geschikte mediator uit Oegstgeest.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

Overzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Oegstgeest

Hoewel mediation tot de juridische sector behoort, is deze stroming in veel opzichten verschillend dan het andere aanbod uit deze sector. Het belangrijkste verschil tussen mediation en bijvoorbeeld de advocatuur is dat er bij mediation géén sprake is van vertegenwoordiging of afvaardiging. Een mediator heeft een volledig neutrale rol omdat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van deze persoon. Daarnaast is er bij mediation sprake van begeleiding en niet van het volledig uit handen geven van de afhandeling van een ontstane situatie. Een mediationtraject is er immers op gericht dat de betrokkenen bij elkaar worden gebracht, de situatie in een open overlegstructuur bespreken en uiteindelijk zelf de afspraken formuleren die ertoe zullen leiden dat de ontstane omstandigheden worden opgelost. Deze werkwijze maakt het mogelijk dat een situatie binnen een zeer korte tijd kan worden weggenomen. Er zijn immers niet veel partijen bij betrokken.
De voornaamste doelstelling van het doorlopen van een mediationtraject is om een geschil weg te nemen zonder dat hiervoor de hulp van een rechter moet worden ingeschakeld. In veel gevallen adviseren rechters zelfs om een mediationtraject te doorlopen om niet tot oordeel te hoeven komen. In veel situaties is dit immers helemaal niet noodzakelijk en zijn de betrokkenen, met behulp van de ondersteuning van een mediator, uitstekend in staat om een conflict zelfstandig weg te nemen. Hiermee worden uiteraard veel juridische uren (en bijbehorende kosten) bespaard naast het feit dat door het gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator al een flinke kostenbesparing wordt gedaan.
Mediation is een traject dat veelzijdig inzetbaar is. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Voorwaarde om te kunnen kiezen voor dit traject is uiteraard wel dat de betrokkenen bereid zijn om met elkaar de situatie te bespreken. Daarnaast moet er ruimte zijn om samen tot oplossingen te kunnen komen. Er zijn diverse manieren waarop een mediationtraject kan worden doorlopen. Naast een fysiek traject, waarbij er een of meerdere afspraken worden gemaakt op het kantoor van de mediator in Oegstgeest, kan een traject ook volledig digitaal worden aangeboden. Het maken van een combinatie tussen deze twee mogelijkheden is uiteraard ook mogelijk. Voor de soepele voortgang van een traject is het wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator die volledig aansluitend is op de ondersteuningsbehoefte van de betrokkenen. Dit kan op een eenvoudige manier worden vastgesteld door de vergelijkingstool van Judex te gebruiken. Hiermee kan op een eenvoudige manier een goed overzicht worden gecreëerd in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Oegstgeest.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Oegstgeest te kunnen selecteren

Judex houdt zich bezig met de informatievoorziening en het bieden van inzichten aan de groep mensen die de intentie hebben om van de juridische dienstverlening gebruik te maken. We doen dit onder andere door een vergelijkingstool beschikbaar te stellen die gebruikt kan worden om op een eenvoudige een geschikte mediator uit Oegstgeest te kunnen selecteren. Deze online vergelijker kan gebruikt worden door de specifieke ondersteuningsbehoefte in de zoekbalken kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnt er een lijst van gegevens van mediators uit Oegstgeest op het scherm die het beste hieraan een invulling kunnen geven.
De mediators die wij u aanbevelen, zijn aangesloten in ons netwerk. Hiermee kunnen we u de kwaliteit van onze service garanderen en ervoor zorgdragen dat u een veilige keuze maakt. We stellen immers strenge eisen aan de mediators die bij ons aangesloten zijn. We hechten er veel waarde aan dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators. Als u op basis van onze vergelijkingstool een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Oegstgeest, kunt u via onze website met deze persoon in contact komen, documenten met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oegstgeest samenkomen.

Terug naar boven