fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Oegstgeest

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om eenvoudig de keuze te kunnen maken voor een geschikte mediator uit Oegstgeest

Mediation is een veelzijdige vorm van juridische conflicthantering waar steeds meer interesse voor is. Het is dan ook de meest toegankelijke vorm van juridische dienstverlening die aansluit op veel praktische behoeften van rechtzoekenden. Om in de toegenomen vraag te kunnen voorzien, hebben veel advocaten, juristen en andere professionele aanbieders ervoor gekozen om mediation in hun aanbod op te nemen. Hoewel dit praktisch lijkt, maakt dit de gecompliceerde juridische sector alleen maar overzichtelijker. Het kost veel rechtzoekenden moeite om de juiste inzichten te verkrijgen die van belang zijn om een overwogen keuze te maken met betrekking tot het gebruik maken van de diensten van een mediator. Als u op zoek bent naar een mediator die werkzaam is in Oegstgeest, kunt u hiervoor het beste de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij zetten het aanbod van geschikte mediators uit deze Zuid-Hollandse plaats overzichtelijk voor u op een rijtje. Op basis hiervan kunt u op snelle en eenvoudige wijze een keuze maken voor een geschikte mediator uit Oegstgeest.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

Overzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Oegstgeest

Hoewel mediation tot de juridische sector behoort, is deze stroming in veel opzichten verschillend dan het andere aanbod uit deze sector. Het belangrijkste verschil tussen mediation en bijvoorbeeld de advocatuur is dat er bij mediation géén sprake is van vertegenwoordiging of afvaardiging. Een mediator heeft een volledig neutrale rol omdat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van deze persoon. Daarnaast is er bij mediation sprake van begeleiding en niet van het volledig uit handen geven van de afhandeling van een ontstane situatie. Een mediationtraject is er immers op gericht dat de betrokkenen bij elkaar worden gebracht, de situatie in een open overlegstructuur bespreken en uiteindelijk zelf de afspraken formuleren die ertoe zullen leiden dat de ontstane omstandigheden worden opgelost. Deze werkwijze maakt het mogelijk dat een situatie binnen een zeer korte tijd kan worden weggenomen. Er zijn immers niet veel partijen bij betrokken.
De voornaamste doelstelling van het doorlopen van een mediationtraject is om een geschil weg te nemen zonder dat hiervoor de hulp van een rechter moet worden ingeschakeld. In veel gevallen adviseren rechters zelfs om een mediationtraject te doorlopen om niet tot oordeel te hoeven komen. In veel situaties is dit immers helemaal niet noodzakelijk en zijn de betrokkenen, met behulp van de ondersteuning van een mediator, uitstekend in staat om een conflict zelfstandig weg te nemen. Hiermee worden uiteraard veel juridische uren (en bijbehorende kosten) bespaard naast het feit dat door het gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator al een flinke kostenbesparing wordt gedaan.
Mediation is een traject dat veelzijdig inzetbaar is. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Voorwaarde om te kunnen kiezen voor dit traject is uiteraard wel dat de betrokkenen bereid zijn om met elkaar de situatie te bespreken. Daarnaast moet er ruimte zijn om samen tot oplossingen te kunnen komen. Er zijn diverse manieren waarop een mediationtraject kan worden doorlopen. Naast een fysiek traject, waarbij er een of meerdere afspraken worden gemaakt op het kantoor van de mediator in Oegstgeest, kan een traject ook volledig digitaal worden aangeboden. Het maken van een combinatie tussen deze twee mogelijkheden is uiteraard ook mogelijk. Voor de soepele voortgang van een traject is het wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een mediator die volledig aansluitend is op de ondersteuningsbehoefte van de betrokkenen. Dit kan op een eenvoudige manier worden vastgesteld door de vergelijkingstool van Judex te gebruiken. Hiermee kan op een eenvoudige manier een goed overzicht worden gecreëerd in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Oegstgeest.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Oegstgeest te kunnen selecteren

Judex houdt zich bezig met de informatievoorziening en het bieden van inzichten aan de groep mensen die de intentie hebben om van de juridische dienstverlening gebruik te maken. We doen dit onder andere door een vergelijkingstool beschikbaar te stellen die gebruikt kan worden om op een eenvoudige een geschikte mediator uit Oegstgeest te kunnen selecteren. Deze online vergelijker kan gebruikt worden door de specifieke ondersteuningsbehoefte in de zoekbalken kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnt er een lijst van gegevens van mediators uit Oegstgeest op het scherm die het beste hieraan een invulling kunnen geven.
De mediators die wij u aanbevelen, zijn aangesloten in ons netwerk. Hiermee kunnen we u de kwaliteit van onze service garanderen en ervoor zorgdragen dat u een veilige keuze maakt. We stellen immers strenge eisen aan de mediators die bij ons aangesloten zijn. We hechten er veel waarde aan dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Daarnaast houden we toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators. Als u op basis van onze vergelijkingstool een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Oegstgeest, kunt u via onze website met deze persoon in contact komen, documenten met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oegstgeest samenkomen.

Terug naar boven