Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Leidschendam

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Snelle en praktische manier om een geschikte mediator uit Leidschendam te vinden

In iedere grotere plaats in Nederland is het aanbod van mediators de laatste periode sterk gestegen. Dit komt doordat de vraag naar mediation een flinke stijging heeft doorgemaakt. Mediation is immers een zeer toegankelijke en moderne vorm van conflicthantering dat in veel gevallen goed aansluit bij de behoeftes van veel mensen op dit gebied. Ook in een plaats als Leidschendam zijn er veel mediators actief. Hoewel dit erg praktisch lijkt, is het tegendeel het geval. De juridische sector is immers dusdanig gecompliceerd dat het voor veel mensen lastig te doorgronden is. Hierdoor ervaren veel rechtzoekenden het als bijzonder lastig om een geschikte mediator uit Leidschendam te vinden. De meest snelle en praktische manier om dit te doen is door het gebruiken van de online vergelijkingstool die Judex hiervoor heeft ontwikkeld. Hiermee kunt u het grote aanbod van mediators in Leidschendam overzichtelijk op een rijtje zetten.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

Waarom er sprake is van een groot aantal mediators in Leidschendam

Het is eenvoudig uit te leggen waarom er sprake is van een groot aantal mediators in Leidschendam. Uiteraard heeft het ermee te maken dat deze plaats niet ver van Den Haag ligt maar dat is zeker niet de belangrijkste oorzaak. De sterk toenemende vraag naar mediation ligt er immers aan ten grondslag. Veel mensen zien mediation immers als een ideale methode om een conflict weg te nemen zonder dat er een gerechtelijke uitspraak noodzakelijk is. Hiermee kunnen uiteraard veel kosten worden bespaard. Mediation biedt immers de perfecte ondersteuning die mensen nodig hebben om een conflict op een redelijk eenvoudige wijze weg te nemen. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen samen in overleg gaan om oplossingen te formuleren die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator biedt hierbij de benodigde ondersteuning. Deze persoon zal fungeren als gespreksleider, procesbewaker en bemiddelaar. Een mediator zal in dit proces de adviserende rol hebben maar zeker geen oordelende rol. De neutraliteit van een mediator is van groot belang aangezien beide betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator. 

De bereidheid van beide betrokkenen om gezamenlijk in onderling overleg tot oplossingen te komen is, in combinatie met de beschikbare ruimte hiervoor, een essentiële voorwaarde om mediation toe te kunnen passen. Veel mensen kiezen graag voor dit traject omdat mediation veel praktische voordelen biedt. De belangrijkste voordelen liggen op financieel gebied. Mediator is immers een traject waarvoor gekozen kan worden om te voorkomen dat een geschil met behulp van de rechter moet worden uitgevochten. Veel rechters adviseren juist om dit traject te doorlopen om niet tot een oordeel te hoeven komen. Buiten dat is mediation de meest voordelige vorm van juridische dienstverlening. Door het gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator vindt er immers een flinke besparing op de ureninzet plaats. Daarbij komt dat de betrokkenen voor een groot deel zelf invloed uit kunnen oefenen op het tempo van het doorlopen van het traject. Een geschil kan dan ook binnen een relatief kort tijdsbestek worden weggenomen.

Er zijn diverse situaties te benoemen waarbij mediation kan worden toegepast. De meest bekende vorm is uiteraard het doorlopen van een echtscheidingsproces met behulp van een mediator of het toepassen van mediation juist om een huwelijk te redden. Naast deze relationele problemen is mediation ook een traject waarvoor gekozen kan worden in gevallen als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Voor de voortgang van het traject is het van groot belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit Leidschendam die over voldoende kennis beschikt op dit gebied. Uiteraard moet de werkwijze van deze persoon uiteraard ook in lijn zijn met de wensen van de betrokkenen. Juist deze factoren zijn voor veel rechtzoekenden lastig vast te stellen. De juridische sector is immers voor veel mensen lastig te doorgronden. In de praktijk komt het erop neer dat het veel tijd en moeite kost om een overzicht te creëren in het veelzijdige aanbod van mediators uit Leidschendam. Aangezien dit echter wel belangrijk is om een gefundeerde keuze te kunnen maken, heeft Judex hiervoor een handige vergelijker ontwikkeld.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Leidschendam te kunnen kiezen

Judex heeft het bieden van transparantie, kwaliteit en gemak aan rechtzoekenden als voornaamste doelstelling geformuleerd. Het ondersteunen van deze groep mensen bij het maken van hun keuze voor juridische hulp, zien wij als een van onze belangrijkste doelstellingen. We hebben hiervoor een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Leidschendam te kunnen kiezen. Deze online vergelijkingstool kan op een eenvoudige manier gebruikt worden door de specifieke wensen in de zoekfilters weer te geven. Op basis van deze input verschijnen de gegevens van mediator uit Leidschendam die het beste een invulling hieraan kunnen geven. Op basis van deze lijst kan snel en eenvoudig een overwogen keuze gemaakt worden voor een geschikte mediator uit deze Zuid-Hollandse plaats.

De mediators die wij bij u onder de aandacht brengen zijn uiteraard allemaal aangesloten in ons netwerk. Hiermee kunnen we u de kwaliteit van onze service garanderen. Onze mediators hebben immers allemaal een MfN- of ADR erkenning. Dit is van groot belang omdat het vak mediator wettelijk gezien een vrij beroep is en iedereen zich als zodanig mag profileren zonder hiervoor de benodigde diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden hoeft te kunnen tonen. Uiteraard houden we ook rekening met de werkwijze en de prijsstelling van de mediator. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Leidschendam, kunt u op een eenvoudige manier via de Judex website met deze persoon in contact komen. Tevens bieden wij een veilige digitale omgeving om documenten met uw mediator te kunnen delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg te dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Haarlem samenkomen.

Terug naar boven