fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Leidschendam

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Snelle en praktische manier om een geschikte mediator uit Leidschendam te vinden

In iedere grotere plaats in Nederland is het aanbod van mediators de laatste periode sterk gestegen. Dit komt doordat de vraag naar mediation een flinke stijging heeft doorgemaakt. Mediation is immers een zeer toegankelijke en moderne vorm van conflicthantering dat in veel gevallen goed aansluit bij de behoeftes van veel mensen op dit gebied. Ook in een plaats als Leidschendam zijn er veel mediators actief. Hoewel dit erg praktisch lijkt, is het tegendeel het geval. De juridische sector is immers dusdanig gecompliceerd dat het voor veel mensen lastig te doorgronden is. Hierdoor ervaren veel rechtzoekenden het als bijzonder lastig om een geschikte mediator uit Leidschendam te vinden. De meest snelle en praktische manier om dit te doen is door het gebruiken van de online vergelijkingstool die Judex hiervoor heeft ontwikkeld. Hiermee kunt u het grote aanbod van mediators in Leidschendam overzichtelijk op een rijtje zetten.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

Waarom er sprake is van een groot aantal mediators in Leidschendam

Het is eenvoudig uit te leggen waarom er sprake is van een groot aantal mediators in Leidschendam. Uiteraard heeft het ermee te maken dat deze plaats niet ver van Den Haag ligt maar dat is zeker niet de belangrijkste oorzaak. De sterk toenemende vraag naar mediation ligt er immers aan ten grondslag. Veel mensen zien mediation immers als een ideale methode om een conflict weg te nemen zonder dat er een gerechtelijke uitspraak noodzakelijk is. Hiermee kunnen uiteraard veel kosten worden bespaard. Mediation biedt immers de perfecte ondersteuning die mensen nodig hebben om een conflict op een redelijk eenvoudige wijze weg te nemen. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen samen in overleg gaan om oplossingen te formuleren die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. Een mediator biedt hierbij de benodigde ondersteuning. Deze persoon zal fungeren als gespreksleider, procesbewaker en bemiddelaar. Een mediator zal in dit proces de adviserende rol hebben maar zeker geen oordelende rol. De neutraliteit van een mediator is van groot belang aangezien beide betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator. 

De bereidheid van beide betrokkenen om gezamenlijk in onderling overleg tot oplossingen te komen is, in combinatie met de beschikbare ruimte hiervoor, een essentiële voorwaarde om mediation toe te kunnen passen. Veel mensen kiezen graag voor dit traject omdat mediation veel praktische voordelen biedt. De belangrijkste voordelen liggen op financieel gebied. Mediator is immers een traject waarvoor gekozen kan worden om te voorkomen dat een geschil met behulp van de rechter moet worden uitgevochten. Veel rechters adviseren juist om dit traject te doorlopen om niet tot een oordeel te hoeven komen. Buiten dat is mediation de meest voordelige vorm van juridische dienstverlening. Door het gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator vindt er immers een flinke besparing op de ureninzet plaats. Daarbij komt dat de betrokkenen voor een groot deel zelf invloed uit kunnen oefenen op het tempo van het doorlopen van het traject. Een geschil kan dan ook binnen een relatief kort tijdsbestek worden weggenomen.

Er zijn diverse situaties te benoemen waarbij mediation kan worden toegepast. De meest bekende vorm is uiteraard het doorlopen van een echtscheidingsproces met behulp van een mediator of het toepassen van mediation juist om een huwelijk te redden. Naast deze relationele problemen is mediation ook een traject waarvoor gekozen kan worden in gevallen als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Voor de voortgang van het traject is het van groot belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit Leidschendam die over voldoende kennis beschikt op dit gebied. Uiteraard moet de werkwijze van deze persoon uiteraard ook in lijn zijn met de wensen van de betrokkenen. Juist deze factoren zijn voor veel rechtzoekenden lastig vast te stellen. De juridische sector is immers voor veel mensen lastig te doorgronden. In de praktijk komt het erop neer dat het veel tijd en moeite kost om een overzicht te creëren in het veelzijdige aanbod van mediators uit Leidschendam. Aangezien dit echter wel belangrijk is om een gefundeerde keuze te kunnen maken, heeft Judex hiervoor een handige vergelijker ontwikkeld.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Online vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Leidschendam te kunnen kiezen

Judex heeft het bieden van transparantie, kwaliteit en gemak aan rechtzoekenden als voornaamste doelstelling geformuleerd. Het ondersteunen van deze groep mensen bij het maken van hun keuze voor juridische hulp, zien wij als een van onze belangrijkste doelstellingen. We hebben hiervoor een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Leidschendam te kunnen kiezen. Deze online vergelijkingstool kan op een eenvoudige manier gebruikt worden door de specifieke wensen in de zoekfilters weer te geven. Op basis van deze input verschijnen de gegevens van mediator uit Leidschendam die het beste een invulling hieraan kunnen geven. Op basis van deze lijst kan snel en eenvoudig een overwogen keuze gemaakt worden voor een geschikte mediator uit deze Zuid-Hollandse plaats.

De mediators die wij bij u onder de aandacht brengen zijn uiteraard allemaal aangesloten in ons netwerk. Hiermee kunnen we u de kwaliteit van onze service garanderen. Onze mediators hebben immers allemaal een MfN- of ADR erkenning. Dit is van groot belang omdat het vak mediator wettelijk gezien een vrij beroep is en iedereen zich als zodanig mag profileren zonder hiervoor de benodigde diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden hoeft te kunnen tonen. Uiteraard houden we ook rekening met de werkwijze en de prijsstelling van de mediator. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Leidschendam, kunt u op een eenvoudige manier via de Judex website met deze persoon in contact komen. Tevens bieden wij een veilige digitale omgeving om documenten met uw mediator te kunnen delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg te dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Haarlem samenkomen.

Terug naar boven