Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Alphen aan den Rijn

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste mediator uit Alphen aan den Rijn voor hulp bij scheiden

Bent u op zoek naar de beste mediator uit Alphen aan den Rijn voor hulp bij scheiden? Judex biedt de ideale tool om dit vast te stellen. Wij maken op een eenvoudige manier en zonder verplichtingen inzichtelijk welke mediators uit Alphen aan den Rijn voor u in aanmerking komen. Wij brengen transparantie in de juridische wereld.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Mediators uit Alphen aan den Rijn voor ondersteuning bij echtscheidingsprocessen

Mediation wordt een steeds populairdere optie om een echtscheidingsproces vorm te geven. Dit komt omdat deze vorm van scheiden een toegankelijk karakter heeft, de goedkoopste optie is, snel kan worden afgehandeld en er geen verplichtingen zijn met betrekking tot aanwezigheid. Mediation bij echtscheidingsprocedures kan volledig op afstand (digitaal) worden vormgegeven. De ondersteuning van een mediator bij echtscheidingen heeft een volledig neutraal karakter. Deze persoon helpt de scheidende partners met het nemen van beslissingen die betrekking hebben op de beëindiging van het huwelijk en het invullen van de echtscheidingsdocumenten (het echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan). Daarnaast zorgt de mediator voor een begeleidende rol bij het doorlopen van de procedure.

Opvallend is dat mediation géén beschermd beroep is. Het is niet noodzakelijk om specifieke diploma’s of andere bewijzen van bekwaamheid te moeten tonen om jezelf als een mediator te profileren. Dit maakt het lastig om een goede kwaliteitsbeoordeling te maken als u op zoek bent naar geschikte mediators uit Alphen aan den Rijn voor ondersteuning bij echtscheidingsprocessen. Daarnaast zijn er mediators die zich voornamelijk richten op het aanbieden van online scheiden en juridische ondersteuners die hun diensten aanbieden door fysieke afspraken met de scheidende partners te maken. Judex biedt transparantie op dit vlak. Door het gebruik van onze vergelijkingstool maakt u een overwogen keuze voor een mediator uit Alphen aan den Rijn die een dienstverlening biedt die aansluit op uw wensen.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Gratis vergelijkingstool om een mediator uit Alphen aan den Rijn te kiezen

Judex is expert op juridisch gebied en heeft een platform ontwikkeld waar rechtzoekenden en mediators uit Alphen aan den Rijn samenkomen. We werken samen met een groot aantal aanbieders van juridische ondersteuning op het gebied van familierecht. Alle partners voldoen aan onze strenge voorwaarden met betrekking tot vakkennis, kwaliteit van de geleverde diensten en prijsstelling.

Door het invullen van de zoekfilters en oriëntatie-tools kunt u uw wensen en voorkeuren aangeven. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de verschillende opties met betrekking tot de vorm van ondersteuning, een wens voor een versnelde procedure of een geschikte mediator vinden als u een recht hebt op subsidie voor juridische hulp. Na het invoeren van deze gegevens verschijnen een groot aantal mediators uit uw omgeving op het scherm die voor u in aanmerking komen. U kunt de vergelijkingstool van Judex volledig gratis en zonder verplichtingen gebruiken.  

Bent u via onze site tot een keuze voor een juridisch hulpverlener gekomen? Dan kunt u uiteraard via dit platform met deze aanbieder in contact komen. Daarnaast kunt u de website van Judex gebruiken om eventuele documenten met uw mediator te delen en te zorgen voor de financiële afwikkeling van de echtscheidingsprocedure. Judex zorgt dus voor gemak en transparantie als u besloten hebt om te gaan scheiden. 

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Alphen aan den Rijn samenkomen.

Terug naar boven