Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Gouda

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Gouda voor praktische ondersteuning bij het scheiden

Op het moment dat u als echtpaar besloten hebt om uit elkaar te gaan, zijn er meerdere wegen die u kunt bewandelen om een echtscheidingsproces vorm te geven. Een van de keuzes die u hierbij kunt maken is mediation. Dit is een optie waar steeds meer voor gekozen wordt. Er zijn dan ook een groeiend aantal mediators die deze dienst aanbieden. Als u op zoek bent naar een mediator in Gouda kunt u uitstekend gebruik maken van de handige vergelijkingstool van Judex om een overwogen keuze te maken.  

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving

Overzicht krijgen in het ruime aanbod van echtscheidingsmediators uit Gouda

Mediation wordt gezien als moderne optie om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Hierbij maken de scheidende partners gezamenlijk gebruik van één partij voor juridisch advies en ondersteuning. Een mediator heeft als doelstelling om de partners op de meest soepele manier door het proces heen te begeleiden. Hierbij zal deze persoon het stel helpen om beslissingen te nemen, zonder hierbij zelf een oordeel te vellen. Een mediator kan immers geen partij trekken omdat beide partners gebruik maken van deze service. Mediation is dus een gezamenlijk project waarbij de partners zelf de uiteindelijk beslissingen moeten nemen en rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten (zoals een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan) moeten invullen.

Er zijn meerdere praktische voordelen te benoemen van mediation. Het belangrijkste voordeel is de financiële kant van dit proces. Mediation is een van de meest voordelige vormen om een echtscheidingsproces vorm te geven. Naast het kostenplaatje is de tijdsduur van de procedure een belangrijke factor waarom er veelvuldig gekozen wordt voor mediation. De scheidende partners hebben hier zelf de volledige invloed op, zeker als er gekozen wordt voor een ondersteuning die uitsluitend digitaal wordt aangeboden. Dit laatste heeft ook betrekking op het locatie onafhankelijke karakter dat deze vorm van echtscheiden heeft. Bij online scheiden is op geen enkel moment een fysieke aanwezigheid noodzakelijk.

Doordat steeds meer mensen kiezen voor mediation als optie voor bij echtscheidingen zijn er ook steeds meer mediators waaruit gekozen kan worden. Dit is zeker ook in een plaats als Gouda het geval. Gouda heeft immers ongeveer 74000 inwoners, waarvan ruim 10% van de volwassenen is gescheiden. Als gevolg van het ruime aanbod aan mediators is het niet eenvoudig om een aanbieder te vinden die bij uw wensen past. Daarbij komt dat de juridische wereld niet erg transparant is voor mensen die hier niet erg thuis in zijn. Judex helpt u echter op de meest praktische manier met het selecteren van de juiste aanbieder uit het grote aanbod van mediators uit Gouda en omgeving.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om een geschikte mediator uit Gouda te vinden voor echtscheidingen

Judex is een zeer aansprekende partij in ondersteuning en informatievoorziening op juridisch gebied. Wij hebben een handige vergelijker voor u ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig een geschikte mediator uit Gouda kunt vinden. We hebben een groot netwerk van in echtscheidingen gespecialiseerde mediators die bij ons platform zijn aangesloten. Al deze juridisch adviseurs voldoen aan onze strenge eisen met betrekking op vakkundigheid, serviceverlening en prijsstelling. U kunt deze vergelijker dan ook gerust gebruiken om een veilige keuze te maken.

Door middel van onze handige oriëntatie tools en zoekfilters kunt u uw keuze specificeren. Na het invullen van deze wensen verschijnen direct de mediators uit Gouda op uw scherm die voor u in aanmerking komen. Naast transparantie zorgen we ook voor gemak als u een keuze voor een mediator uit Gouda gemaakt had. Via dit platform kunt u in contact komen met deze mediator, op een veilige manier documenten versturen die voor het proces van belang zijn en zorgen voor de financiële afwikkeling. 

U kunt onze handige juridische vergelijker volledig gratis en zonder verdere verplichtingen gebruiken. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Gouda samenkomen.

Terug naar boven