Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Delft

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Delft voor juridische hulp bij scheiden

Mediation is een steeds populairdere vorm van het vormgeven van een scheidingsprocedure. Deze optie heeft een zeer toegankelijk karakter. De keuze voor een geschikte mediator is minder eenvoudig. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een mediator in Delft heeft u zeer veel opties wat het juist lastig maakt om een goede keuze te maken. Judex helpt u hier echter bij. Wij brengen u in contact met de mediators uit Delft die u het beste kunnen helpen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving

Er zijn diverse manieren om een echtscheidingsprocedure te doorlopen. Er kan gekozen worden voor een afzonderlijke familierechtadvocaat maar als de scheidende partners er vertrouwen in hebben dat ze gezamenlijk afspraken en beslissingen kunnen maken, is mediation een uitstekende optie. Een mediator kan hierbij van grote ondersteunende waarde zijn. Deze persoon kan juridisch advies geven bij het maken van keuzes en de scheidende partners begeleiden in een vaak onbekende juridische wereld. Een mediator vervult een neutrale rol in het proces. De voornaamste doelstelling van deze juridische hulp is ervoor te zorgen dat een scheidingsproces soepel wordt doorlopen. 

Als er gekozen wordt voor mediation hebben de scheidende partners veel invloed op de tijdsduur dat het proces in beslag neemt. Zij kunnen immers zelf het tempo bepalen, zeker als er gekozen wordt voor het online scheiden en de mediator beperkte ondersteuning hoeft te bieden. Daarnaast is mediation een financieel aantrekkelijke optie om een scheidingsproces te doorlopen. In veel gevallen is deze vorm zelfs de voordeligste keuze die in deze situatie gemaakt kan worden.  

Het slagen van een mediation proces hangt ook voor een groot deel af van de keuze voor een mediator. Dit is in de praktijk vaak niet eenvoudig en kan zelfs de moeilijkste stap zijn van het gehele proces. In een plaats als Delft zijn immers een groot aantal mediators actief. Het grote aanbod en het feit dat de juridische wereld niet erg transparant is voor mensen die niet thuis zijn in deze sector, maakt het lastig om een goede keuze te maken. Judex helpt u echter bij het selecteren van een geschikte mediator die diensten aanbiedt in Delft of omgeving.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om een mediator uit Delft te selecteren voor hulp bij echtscheidingen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een handige vergelijker ontwikkeld om een mediator uit Delft te selecteren voor hulp bij echtscheidingen. Hierbij maken we gebruik van een groot netwerk. Een groot aantal mediators uit Delft of omgeving hebben zich aangesloten bij Judex omdat ze het belang zien van het samenbrengen van vraag en aanbod op juridisch gebied. Al deze mediators voldoen aan onze strenge criteria met betrekking op vakkennis, prijsstelling en geleverde service. 

Door het invullen van de zoekfilters in onze vergelijker, kunt u uw wensen met betrekking tot de begeleiding van de mediator specificeren. Op basis hiervan verschijnen de gegevens van de mediators uit Delft die aan uw criteria voldoen op uw scherm. U kunt dus een overwogen keuze maken met behulp van deze handige digitale tool. Daarnaast bieden we meer gemak op dit gebied omdat u ons platform ook kunt gebruiken om in contact te komen met de gewenste mediator, om op een veilige manier documenten naar deze persoon te versturen en de financiële afhandeling van het proces te verzorgen. Judex zorgt dus voor een prettige combinatie van transparantie, inzicht in gerichte keuzemogelijkheden, gemak en kwaliteit. 

U kunt onze vergelijker volledig kosteloos en zonder verplichtingen gebruiken. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Delft samenkomen.

Terug naar boven