Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Dordrecht

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste mediator in Dordrecht voor hulp bij scheiden

Bent u woonachtig in Dordrecht en zoekt u een betrouwbare en vakkundige mediator voor hulp en ondersteuning bij het scheiden? Judex kan u hierbij uitstekend helpen. Door gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool kunt u op een snelle en efficiënte manier een keuze maken uit de grote hoeveelheid mediators die in Dordrecht actief zijn.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Grote hoeveelheid in echtscheiding gespecialiseerde mediators in Dordrecht

Mediation is een steeds populairdere vorm van echtscheiden. Bij deze procedure maken scheidende partners gebruik van één persoon die juridische ondersteuning biedt. Mediation heeft dan ook een neutraal karakter. Scheidende stellen kunnen gebruik maken van de ervaring en de expertise van een mediator, zonder dat deze persoon een mening zal geven of een oordeel zal vellen. Mediation heeft dan ook een neutraal karakter. 

 

Mediation biedt een groot aantal praktische voordelen. Het belangrijkste voordeel ligt op financieel gebied. Bij deze vorm van het doorlopen van een echtscheidingsproces wordt er slechts beperkt gebruik gemaakt van juridische ondersteuning als dit vergeleken wordt met andere opties. Daarnaast heeft mediation als grote voordeel dat de partners het tempo van dit proces volledig zelf kunnen bepalen. Tot slot zien veel mensen het als voordeel dat mediation zelfs online kan worden aangeboden en dat er hierdoor geen enkele afhankelijkheid tot de locatie is.

 

Door de toenemende populariteit is het niet verwonderlijk dat er steeds meer aanbieders van ondersteuning op juridisch gebied ook mediation aanbieden. Dit is duidelijk te zien aan het aanbod in Dordrecht en omstreken. De grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden telt immers ongeveer 280.000 inwoners waarvan een kleine 11% van de volwassenen gescheiden is. Er is dus veel vraag naar dit soort diensten. Veel mensen vinden het lastig om een goede keuze te kunnen maken uit de grote hoeveelheid in echtscheiding gespecialiseerde mediators in Dordrecht. Judex helpt hier echter bij door het aanbieden van een handige vergelijkingstool. Wij maken de juridische wereld toegankelijk en inzichtelijk voor u.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Dordrecht te selecteren

Judex is een aansprekende aanbieder van praktische informatie en tools op juridisch gebied. Onze mediator vergelijker is hier een uitstekend voorbeeld van. Via deze tool kunt u op een snelle en eenvoudige manier een geschikte mediator uit Dordrecht selecteren. Via de handige zoekfilters in de vergelijker kunt u bijvoorbeeld aangeven wat uw voorkeuren zijn met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning, als u uitsluitend online ondersteuning wenst, als u interesse heeft in een versnelde procedure of als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hieruit ontstaat een weergave van mediators uit Dordrecht die aan uw wensen voldoen.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat ons aanbod up-to-date blijft. Dit doen we door te zorgen voor een hoge kwaliteit van de expert profielen, het actief onderhouden van het rating systeem en een voortdurende toezicht op de kwaliteit van de geleverde diensten. Tevens monitoren we de serviceverlening en de bijbehorende prijsstelling van de bij ons aangesloten mediators. U kunt onze online vergelijkingstool onbeperkt en volledig gratis gebruiken om een overwogen keuze te maken tussen de diverse mediators uit Dordrecht. Tevens kunt u dit platform gebruiken om in contact te komen met mediators, op een veilige manier documenten te versturen en voor de financiële afhandeling van het proces zorg te dragen.     

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Dordrecht samenkomen.

Terug naar boven