Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Den Haag

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Den Haag of omgeving voor juridische hulp bij scheidingen

Het zal weinig moeite kosten om in Den Haag of omgeving een mediator te vinden die u zou willen ondersteunen bij het doorlopen van een echtscheidingsproces. Veel scheidende stellen lopen echter tegen het probleem aan dat ze moeite hebben om inzicht te krijgen welke mediator past bij hun wensen. Judex helpt deze mensen op de meest doeltreffende manier. Wij hebben een handige vergelijker ontwikkeld waarmee u een overwogen keuze kunt maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs

Geschikte mediators voor ondersteuning gedurende echtscheidingsprocessen

Den Haag is, na Amsterdam en Rotterdam, de derde grote stad van Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze stad in de top 20 staat van de steden waar de meeste scheidingen worden uitgesproken. Ruim 12% van de volwassenen in Den Haag zijn gescheiden. Dit is uiteraard de belangrijkste reden dat er veel mediators op dit gebied werkzaam zijn. Scheidende stellen geven de voorkeur aan mediation omdat dit de meest voordelige vorm van scheiden is, en binnen een kort tijdsbestek en volledig locatie-onafhankelijk kan worden doorlopen. Voorwaarde is wel dat de partners in staat zijn om zelf beslissingen te nemen die betrekking hebben op de afwikkeling van het huwelijk. Een mediator heeft een neutrale rol. Bij ingewikkelde zaken of als de partners niet meer “on speaking terms” zijn, zullen zij zich moeten wenden tot afzonderlijke familierechtadvocaten om hun belangen te behartigen.

Het grote aanbod van mediators in Den Haag maakt de uitdaging groter om een goede keuze te maken als uw voorkeur uitgaat naar mediation om een scheidingsproces te doorlopen. Het is voor veel rechtzoekenden vaak moeilijk om de juiste hulp bij een scheiding te vinden omdat de huidige juridische dienstverlening niet erg transparant, duur en versplinterd is. 

Daarnaast is het erg moeilijk om de kwaliteit van de dienstverlening te bepalen. Judex helpt u op effectieve wijze om geschikte mediators uit Den Haag en omstreken te selecteren voor ondersteuning gedurende echtscheidingsprocessen.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Den Haag te selecteren bij echtscheidingen

Judex heeft een handige vergelijkingstool ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig een geschikte mediator uit Den Haag kunt selecteren bij echtscheidingen. Wij hebben een groot netwerk van mediators die voldoen aan onze strenge voorwaarden met betrekking tot expertise, kwaliteit van de geleverde diensten en de prijsstelling. Op deze manier bieden we u nuttige inzichten in een vaak gecompliceerde juridische wereld. 

Na het invullen van onze zoekfilters en oriëntatie tools verschijnen direct de mediators uit Den Haag of omgeving op uw scherm die voor u in aanmerking komen. U kunt uiteraard aangeven of u de voorkeur geeft aan een versnelde procedure of dat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Daarnaast kunt u aangeven of u de voorkeur geeft aan het volledig online doorlopen van een echtscheidingsprocedure of dat u het prettiger vindt om fysieke afspraken met de mediator te maken. Tevens kunt u uw voorkeuren voor de intensiteit van de ondersteuning aangeven.

Judex biedt u alle mogelijkheden om een echtscheidingsproces zo soepel mogelijk te doorlopen. U kunt via dit platform het contact onderhouden met uw mediator, documenten versturen en zorgen voor de financiële afhandeling van de procedure. Wij staan in voor hoge kwaliteit van de expert profielen, het actief onderhouden van het rating systeem en een goed toezicht op de kwaliteit van de geleverde diensten. U kunt de vergelijkingstool van Judex gratis en zonder verplichtingen gebruiken.

Naast onze uitstekende dienstverlening op het gebied van familierecht, vindt u op onze website ook veel informatie, juridische documenten en andere nuttige items over verschillende rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert samenkomen in Den Haag. 

Terug naar boven