Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Zoetermeer

9 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste mediators uit Zoetermeer voor ondersteuning bij scheidingen

Bent u op zoek naar een goede mediator uit Zoetermeer voor ondersteuning bij scheidingen? Dan bent u bij Judex aan het juiste adres. Judex is een handig digitaal platform dat u kunt gebruiken om de beste mediators uit Zoetermeer en omgeving te vergelijken. Daarnaast bieden wij alle digitale tools om het scheidingsproces op de meest eenvoudige manier te doorlopen met de mediator die u helpt in het echtscheidingsproces.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Geraldine Mandas
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Leiden, Den Haag

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Mediator Zoetermeer voor hulp bij een echtscheidingsprocedure

Het moment dat u als partners besloten hebt om uit elkaar te gaan, vormt vaak het begin van een scheidingsprocedure. Veel stellen zijn voornemens om deze procedure zo snel mogelijk te doorlopen om te kunnen starten met een nieuwe fase in hun leven. Op het moment dat er vertrouwen is dat het proces in goed onderling overleg kan worden doorlopen, is mediation een interessante optie.

De rol van een mediator bij een echtscheidingsprocedure heeft een neutraal karakter. Mediators begeleiden het stel bij het doorlopen van het proces en helpen de partners bij het maken van de keuzes en afspraken die hierbij gemaakt moeten worden. Dit is de reden dat het gebruik maken van mediation bij een echtscheiding ook wel “echtscheidingsbemiddeling” wordt genoemd. Een mediator adviseert, maar oordeelt niet. Zolang de partners met elkaar “on speaking terms” blijven is mediation dan ook zeker een optie. Mediation kan zowel op locatie als digitaal worden aangeboden. Er zijn in een plaats als Zoetermeer veel mediators die deze dienst aanbieden. Als u op zoek bent naar een mediator in Zoetermeer of omstreken voor hulp bij een echtscheidingsprocedure kunt u dit het beste via Judex doen. Wij helpen u met het maken van een goede keuze.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Geschikte mediators uit Zoetermeer voor hulp bij doorlopen scheidingsproces

Als u op zoek bent naar mediators in Zoetermeer of omgeving om u bij te staan met de afhandeling van een echtscheidingsproces, wacht u een uitdaging. De kern van het probleem is niet om een mediator in deze plaats te vinden, maar wel om te kiezen voor een juridische ondersteuning die bij u past en aansluit op uw wensen. Er zijn immers een groot aantal mediators op dit gebied actief in Zoetermeer. Judex helpt u daarbij.  

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze handige vergelijkingstool bij uw keuze met betrekking tot juridische hulp bij scheidingen. Wij hebben een groot aantal geschikte mediators uit Zoetermeer voor u op een rijtje gezet, die hulp kunnen bieden bij het doorlopen van het scheidingsproces. Al deze mediators voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, kwaliteit van de geleverde diensten en bijbehorende prijsstelling. Via onze zoekfilters kunt u de mediators selecteren die bij u passen en zo een weloverwogen keuze maken. Wij zorgen voor transparantie in de juridische sector en zorgen ervoor dat u gebruik kunt maken van juridische hulp van de beste kwaliteit. 

Judex voor de directe lijn tussen rechtzoekenden en dienstverlenende mediators

Wij bieden ondersteuning gedurende het volledige scheidingsproces. U kunt onder andere gebruik maken van ons platform om documenten naar de mediator te versturen en om de financiële afhandeling voor de juridische hulp in orde te maken. Wij ontzorgen u hiermee volledig! 

U kunt kosteloos en zonder verplichten gebruik maken van Judex. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en andere items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Zoetermeer samenkomen.

Terug naar boven