Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Rotterdam

8 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Rotterdam voor juridische hulp bij scheiden

Bent u woonachtig in Rotterdam en zoekt u een mediator die u juridische hulp kan bieden bij uw scheiding? Judex biedt een digitaal platform waarmee u snel en eenvoudig de beste keuze kunt maken uit de grote hoeveelheid mediators. Door gebruik te maken van onze handige filter- en oriëntatie tools kunt u een overwogen keuze maken welke mediator het beste bij u past.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht
Profielfoto Susan van Kessel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
profielfoto Maurice Wijmans
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Berkel en Rodenrijs
Profielfoto Erik van der Sluis
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Lansingerland en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Gekwalificeerde mediators uit Rotterdam voor ondersteuning bij uw scheiding

Mediation is een moderne vorm professionele ondersteuning bij echtscheidingsprocedures  waarbij de juridische hulp die geboden wordt géén oordelende rol heeft maar juist een ondersteunende rol. Dit is een scheidingsproces waarbij scheidende partners zelf beslissingen nemen die betrekking hebben op de verdeling van bezittingen en schulden, de eventuele omgangsregelingen met minderjarige kinderen en de overige zaken die betrekking hebben op afhandeling van het partnerschap. Een mediator heeft een neutrale en adviserende rol in het proces en zal op geen enkele manier een oordeel vellen. Daarnaast heeft een mediator ook een begeleidende functie. Hij of zij zal het scheidende stel begeleiden gedurende het gehele juridische proces.

De keuze voor mediation biedt veel praktische voordelen. Door het open karakter van de overlegstructuur wordt de kans op een eventuele strijd tussen de partners aanzienlijk verminderd. Dit bevordert de snelheid van het proces en de bijbehorende kosten hiervan.

Voorwaarde is wel dat er voor een vakkundige mediator wordt gekozen die een goede vertaalslag kan maken tussen de wensen en de belangen van de partners en op deze manier een open conversatie in stand kan houden. Indien de mediator hier niet in slaagt, zal het proces voortijdig moeten worden afgebroken wat grote financiële gevolgen kan hebben. Judex biedt een zeer toegankelijk en praktisch platform om geschikte mediators uit Rotterdam te selecteren die u kunnen helpen bij uw scheiding.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Gespecialiseerde scheidingsmediators van Judex

Judex is zeer betrokken op juridisch gebied en biedt een uitstekende online tool om een geschikte mediator uit Rotterdam of directe omgeving te selecteren. Wij zijn een juridisch platform die rechtzoekenden en dienstverlenende mediators met elkaar in contact brengen. De mediators die aangesloten zijn op Judex, voldoen allemaal aan onze strenge voorwaarden met betrekking tot vakkennis, kwaliteit van de geleverde diensten en bijbehorende prijsstelling. Via onze zoekfilters kunt de mediators uit Rotterdam selecteren die bij u passen. U maakt hiermee een weloverwogen keuze.

Ook gedurende het echtscheidingsproces kunt u gebruik maken van Judex om de gekozen mediator te voorzien van de documenten die voor de procedure van belang zijn en de financiële afhandeling voor de juridische hulp. Wij ontzorgen u dus volledig op dit gebied. Het gebruik van Judex om een passende Rotterdamse mediator te selecteren is uiteraard volledig gratis en zonder verplichtingen. Wij zorgen ervoor dat de juridische wereld toegankelijk en transparant voor u wordt.

Terug naar boven