Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Zutphen

8 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om mediator uit Zutphen te selecteren voor hulp bij het scheiden

Veel mensen ervaren het doorlopen van een scheidingsproces als vervelende en emotionele periode die ze zo snel mogelijk willen doorlopen. Mediation kan dan een uitstekende oplossing zijn. Het is hierbij wel van belang dat er voor een mediator gekozen wordt die een dienstverlening heeft dat aansluit op de wensen. Dit is voor rechtzoekenden niet altijd eenvoudig vast te stellen. Als u woonachtig bent in Zutphen of omgeving, kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om een geschikte mediator uit uw woonplaats vinden voor hulp bij het scheiden. Op basis hiervan kunt u een overwogen keuze maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
Diny Veldhuisen profiel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Ruurlo en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Ruim aanbod van mediators uit Zutphen die gespecialiseerd zijn in scheidingen

Voor veel mensen is mediation de perfecte manier om een scheidingsprocedure te doorlopen. Dit is in veel gevallen de meest voordelige optie aangezien de ex-partners gezamenlijk van juridische ondersteuning gebruik maken. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de partners zelf keuzes en afspraken maken die nodig zijn om een huwelijk te kunnen ontbinden. Uiteraard kunnen zij hierbij terugvallen op de ondersteuning van de mediator. Deze persoon zal hierbij een neutrale rol vervullen en geen oordeel vellen. De partners hebben tevens volop keuzemogelijkheden met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning en het tempo waarop het proces doorlopen kan worden.

Doordat er gezamenlijk (in soms beperkte vorm) gebruik wordt gemaakt van mediation is dit financieel een zeer aantrekkelijk alternatief. Vaak is dit zelfs de meest voordelige optie. Daarnaast is mediation een vorm van juridische ondersteuning en géén juridische strijd. De partners maken samen de keuzes die de basis vormen voor het invullen van de echtscheidingsdocumenten die bij de rechtbank moeten worden ingediend. In veel gevallen betekent dit dat mediation een optie is dat weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge verhoudingen.    

De bereidheid om samen te overleggen en de beschikbare ruimte hiervoor zijn de belangrijkste voorwaarden voor mediation. Daarnaast is het van belang dat er gekozen wordt voor een mediator die kan voldoen aan de wensen van het stel. Dit is voor veel rechtzoekenden vaak lastig vast te stellen. De juridische sector heeft immers een niet erg transparant karakter en is erg versplinterd. Daarnaast is er in een plaats als Zutphen sprake van een ruim aanbod van mediators die gespecialiseerd zijn in scheidingen aangezien er een groot aantal juridische dienstverleners deze vorm van ondersteuning aanbieden. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee snel en eenvoudig een overwogen keuze gemaakt kan worden.     

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om geschikte mediator uit Zutphen voor ondersteuning bij scheiding

Judex biedt praktische inzichten en informatie aan rechtzoekenden die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische dienstverlening. Op deze manier maken we de juridische sector transparant en inzichtelijk. Hiermee vullen we een behoefte in van veel mensen aangezien de juridische sector voor buitenstaanders erg gecompliceerd is. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker om een geschikte mediator uit Zutphen te vinden voor ondersteuning bij scheiding, kan veel tijd en moeite worden bespaard. Deze vergelijker is eenvoudig te gebruiken door de wensen in de zoekfilters aan te geven. Op basis hiervan verschijnen er mediators uit Zutphen op het scherm die aan deze criteria kunnen voldoen.

Op basis van de uit de vergelijker verkregen informatie kan een overwogen keuze gemaakt worden. Onze netwerk van mediators bestaat immers uit juridische dienstverleners die allen voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, serviceverlening en prijsstelling. Naast onze vergelijker bieden we nog meer online gemakken om een scheidingsprocedure soepel te kunnen doorlopen. U kunt ons platform onder andere ook gebruiken om in contact te komen met de mediator uit Zutphen waar uw keuze op gevallen is en van onze veilige omgeving om belangrijke documenten naar deze persoon te versturen en voor de financiële afhandeling van de situatie te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Zutphen samenkomen.       

Terug naar boven