fbpx
Ga naar content

Moeder weigert erkenning kind door vader

Frederik is de biologische vader van Vera (8 jaar) en wil haar erkennen. Hiervoor is de toestemming nodig van de moeder van Vera, Annabella. Annabella wil echter niet dat Frederik Vera erkent en weigert om toestemming te geven aan Frederik.

Frederik zal nu via de rechter om vervangende toestemming voor erkenning moeten vragen. Frederik besluit om een advocaat in te schakelen. Wat Frederik niet weet is dat Annabella haar huidige partner Raymond, 2 jaar geleden wel toestemming heeft gegeven om Vera te erkennen.

Frederik kan hierdoor Vera niet meer erkennen, omdat Vera al in familierechtelijke betrekking tot twee personen staat. In een dergelijk geval zal de rechter Frederik ook geen vervangende toestemming verlenen. Frederik kan aan deze situatie niets meer veranderen ook al is hij de biologische vader van Vera.

Heeft u kinderen onder de 18 jaar en gaan u en uw partner uit elkaar? Wij helpen u graag. Bekijk hier ‘Scheiden & kinderen‘.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven