fbpx
Ga naar content

Toestemming moeder nodig voor erkenning kind

Fleur en Thijn hebben al drie jaar een relatie als in 1999 Puck wordt geboren. Op dat moment erkent Thijn Puck niet. Drie jaar na de geboorte van Puck gaan Fleur en Thijn uit elkaar. Het contact tussen Thijn en Puck verwatert en uiteindelijk zien zij elkaar niet meer.

In de tussentijd krijgt Fleur een nieuwe relatie met Marten. Jaren later zoekt Thijn contact en laat Fleur weten dat hij Puck alsnog wil erkennen. Fleur ziet hier het nut niet meer van in en weigert haar toestemming.

Fleur en Marten besluiten vervolgens om te trouwen. Hierdoor wordt Puck niet automatisch erkend door Marten, omdat Puck buiten het huwelijk van Fleur en Marten is geboren. Ook na het huwelijk van Fleur en Marten zullen zowel Marten als Thijn Puck kunnen erkennen.

Zowel Marten als Thijn zullen hiervoor wel de toestemming van Fleur moeten hebben. Is Puck inmiddels 12 jaar geworden, dan is ook de toestemming van Puck nodig. Als Puck inmiddels 16 jaar geworden is, is alleen de toestemming van Puck zelf noodzakelijk.

Heeft u kinderen onder de 18 jaar en gaan u en uw partner uit elkaar? Wij helpen u graag. Bekijk hier ‘Scheiden & kinderen‘.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven