Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Druten

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest handige manier om een geschikte mediator uit Druten te vinden

Druten is niet een plaats waarvan u zou verwachten dat er veel mediators actief zijn maar dit is wel degelijk het geval. Dit heeft niets direct met deze plaats uit de provincie Gelderland te maken maar meer met de toegenomen vraag naar mediation en de veelzijdigheid van deze vorm van conflicthantering. Het nadeel hiervan is dat de juridische sector (waar mediation onder valt) een zeer gecompliceerde structuur heeft waardoor het erg lastig is om een geschikte mediator uit Druten te vinden die de beste ondersteuning kan bieden om een conflict op een relatief eenvoudige wijze weg te nemen. Judex heeft hiervoor een zeer gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld die gebruik kan worden om het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Druten op een eenvoudige manier op een rijtje te zetten. Veel mensen zien dit als de meest handige manier om een geschikte mediator uit Druten te vinden.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Elise Janssen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Nijmegen en omgeving

Overzicht in het aanbod van de verschillende mediators uit Druten

De toegenomen populariteit van mediation is eenvoudig te verklaren. Mediation is immers een moderne vorm van conflicthantering die een uitstekende invulling geeft aan onze huidige wensen op dit gebied. De achterliggende gedachte en het traject wat doorlopen wordt is volledig anders dan bij de meer authentieke vormen van juridische hulpverlening het geval is. Bij mediation is het immers de bedoeling dat de betrokken partijen zelf na goed onderling overleg de oplossingen zullen formuleren om een conflict weg te nemen. Er is hierbij dus geen sprake van afvaardiging of vertegenwoordiging. Een mediator heeft een bemiddelende en adviserende rol maar zeker geen oordelende rol. Deze persoon zal als derde partij aansluiten bij het overleg tussen de betrokkenen en de benodigde ondersteuning bieden bij het doorlopen van het traject. Mediation is dan ook gericht op de toekomst (dus het vinden van oplossingen) en zal niet of nauwelijks ingaan op de inhoudelijke kant van het conflict.

De bereidheid van de betrokkenen om samen in overleg te treden om naar oplossingen voor een geschil te zoeken is uiteraard, in combinatie met de ruimte hiervoor, de belangrijkste voorwaarde om mediation toe te kunnen passen. Als dit het geval is, biedt mediation veel praktische voordelen waarvan de gunstige financiële kant voor veel mensen van groot belang is. Mediation is immers een traject waarvoor gekozen kan worden om te voorkomen dat de hulp van een rechter moet worden ingeschakeld om een conflict op te lossen. Hiermee worden uiteraard veel kosten bespaard naast het feit dat door het gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator al een flinke kostenbesparing wordt gedaan. Een ander groot voordeel van mediation is dat de betrokkenen vaak voor een groot deel zelf het tempo van het doorlopen van een proces kunnen bepalen. Hierdoor is het goed mogelijk om een conflict binnen een kort tijdsbestek op te lossen.

Mediation is veelzijdig toepasbaar. Het kan een keuze zijn in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Deze veelzijdigheid benadrukt het belang dat er gekozen wordt voor de diensten van een mediator uit Druten die kennis heeft van het gebied waarin een conflict is ontstaan en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Als dit niet het geval is, zal dit ten koste gaan van de soepele voortgang van het mediationtraject. Veel rechtzoekenden ervaren het juist als zeer lastig om een beeld te krijgen van de dienstverlening van een mediator. Het kost hierdoor helemaal veel tijd en moeite om het aanbod van verschillende mediators te vergelijken, zeker als er een mediator gezocht wordt die werkzaam is in een grotere plaats als Druten. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee dit “probleem” wordt weggenomen. Met behulp van deze online tool kan op een eenvoudige manier een overzicht worden gecreëerd in het aanbod van de verschillende mediators uit Druten.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om de meest geschikte mediator uit Druten te vinden

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het verstrekken van informatie en inzichten aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische dienstverlening. Dit doen we onder andere door een online vergelijkingstool ter beschikking te stellen die gebruik kan worden om de meest geschikte mediator uit Druten te vinden. Aangezien dit een keuze is die voor een groot deel zal afhangen van de ontstane situatie, hebben we een aantal zoekfilters in de vergelijker geïntegreerd die gebruikt kunnen worden om de specifieke wensen weer te geven. Op basis hiervan delen we de gegevens van mediators uit Druten met u, die het beste invulling kunnen geven in een specifieke ondersteuningsbehoefte. Op basis van deze lijst kunt u op een eenvoudige manier een overwogen en veilige keuze maken. 

De mediators die wij u aanbevelen, zijn allemaal aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee aan de voorwaarden die we hieraan gesteld hebben. Om de kwaliteit van onze service te garanderen, hebben we als harde eis gesteld dat de mediators uit ons netwerk MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Dit is van groot belang omdat het vak mediator een vrij beroep is. Dit wil zeggen dat iedereen zich als mediator mag profileren zonder een erkende (MfN- of ADR) opleiding succesvol afgesloten te hebben. Uiteraard houden we ook toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators zodat u ook op dit gebied een veilige keuze maakt. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Druten, kunt u uiteraard via de Judex website in contact komen met deze persoon, documenten met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Druten samenkomen.

Terug naar boven