Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Apeldoorn

10 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Apeldoorn kiezen voor geschikte juridische ondersteuning

Het kiezen van een mediator vormt vaak de basis van het soepel doorlopen van juridische processen. Dit is echter vaak niet eenvoudig. De juridische sector is immers niet erg transparant en op veel gebieden erg versplinterd. Judex heeft een handige vergelijker ontwikkeld die u kunt gebruiken voor het kiezen van geschikte juridische ondersteuning. Wij bieden het marktinzicht waar u naar op zoek bent als u een keuze moet maken tussen de grote hoeveelheid mediators die hun diensten aanbieden in Apeldoorn.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
Diny Veldhuisen profiel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Ruurlo en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Inzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Apeldoorn

Mediation is een zeer toegankelijke optie bij het oplossen van juridische situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Deze vorm van juridische hulpverlening is onderscheidend omdat de strijdende partijen “naast elkaar” worden gezet in plaats van “tegenover elkaar”. De achterliggende gedachte van mediation is dan ook dat er geen sprake is van vertegenwoordiging en deze partijen samen tot oplossingen komen. De partijen maken gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator. Deze persoon heeft dus een bemiddelende rol in dit proces. Tevens zal de mediator de partijen begeleiden bij de juridische procedures die doorlopen moeten worden. Dit is van grote waarde aangezien dit vaak een onbekende en ingewikkelde route is voor mensen die niet thuis zijn op dit gebied.

Voor veel mensen ligt het grote voordeel van mediation op financieel gebied. Deze vorm van juridische ondersteuning is meestal vele malen voordeliger dan wanneer afzonderlijke juristen of advocaten ieders belangen behartigen. Daarnaast hebben de partijen voor een groot deel zelf invloed op het tempo van het proces en is mediation een proces dat vaak weinig invloed heeft op de onderlinge relaties.

Het is voor de voortgang van het proces van groot belang dat er gekozen wordt voor een mediator wiens dienstverlening aansluit op de behoefte van beide partners. Dit vormt in de praktijk vaak het struikelblok bij veel mensen. In een plaats als Apeldoorn zijn er zeer veel mediators actief. Voor iedere wens is er wel een juiste invulling te vinden maar door het gecompliceerde karakter van de juridische sector ontbreekt het in veel gevallen aan inzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Apeldoorn. Judex biedt transparantie op dit gebied.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om voor de juiste mediator in Apeldoorn te kiezen

Judex houdt zich bezig met het verstrekken van informatie aan rechtzoekenden zodat deze personen over de juiste informatie beschikken om een goede keuze te maken bij een behoefte aan juridische hulp. Tevens hebben we een handige vergelijker ontwikkeld om voor de juiste mediator in Apeldoorn te kiezen. U kunt de vergelijker gebruiken door uw wensen in de zoekfilters in te geven, op basis hiervan verschijnen er een reeks mediators uit Apeldoorn op uw scherm die het beste voor u in aanmerking komen. Met behulp van deze tool kunt u een veilige en overwogen keuze maken. Wij zorgen voor een hoge kwaliteit van de expert profielen, zijn zeer actief met het onderhouden van het ratingsysteem zodat we altijd up-to-date informatie verstrekken en houden uiteraard ook toezicht op de kwaliteit van de geleverde diensten.

Naast het gebruik van onze tool om voor een geschikte mediator uit Apeldoorn te kiezen, kunt u onze website gebruiken om in contact met deze persoon te komen. Daarnaast bieden we een veilige omgeving om documenten naar deze persoon te versturen en voor de financiële afhandeling van het proces te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Apeldoorn samenkomen. 

Terug naar boven