Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Diemen

8 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest eenvoudige manier om de voor u beste mediator uit Diemen te vinden

Bent u op zoek naar een geschikte mediator die werkzaam is in Diemen? Slechts een snelle blik in de digitale zoekmachine is voldoende om te ervaren dat er zeer veel mediators in Diemen werkzaam zijn. Als u er verder in verdiept zult u erachter komen dat het maken van een goede vergelijking en een daaropvolgende keuze tussen de verschillende mediators uit Diemen niet eenvoudig is. Dit komt omdat de juridische sector lastig te doorgronden is en het hierdoor niet eenvoudig is om een beeld te krijgen over de specialisatie en de werkwijze van een specifieke mediator. Het is dan ook erg lastig en tijdrovend om een goede vergelijking te maken. Om toch tot een overwogen keuze te kunnen komen, kunt u de vergelijker van Judex gebruiken. Wij zorgen voor de benodigde transparantie op juridisch gebied. U zult snel ervaren dat het gebruik van onze vergelijker de meest eenvoudige manier is om de voor u beste mediator uit Diemen te vinden.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Ylonka de Boer
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Amsterdam en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Haarlem

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Hilversum en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Diemen, Almere
Nog geen beoordeling

Harm van Vechgel

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Diemen

Het is eenvoudig uit te leggen waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators uit Diemen. Dit heeft enerzijds te maken dat Diemen onder de rook ligt van Amsterdam of eigenlijk tegen onze hoofdstad aan ligt. Het grote aanbod van mediators in Diemen heeft echter niet alleen te maken met de ligging. Ook de toenemende interesse in mediation speelt een belangrijke rol. Mediation is immers een zeer toegankelijke vorm van het doorlopen van een echtscheidingsprocedure of het oplossen van conflicten. Daarnaast biedt mediation veel praktische voordelen. Het is immers een traject dat de betrokkenen in een eigen tempo kunnen doorlopen wat uiteraard de mogelijkheden biedt om een conflict binnen een relatief kort tijdsbestek weg te nemen of relatief snel te kunnen scheiden. Daarnaast is het een traject dat zelfs op afstand kan worden doorlopen (door gebruik te maken van de online communicatiemogelijkheden) en biedt mediation veel financiële voordelen.
Het belangrijkste financiële voordeel van mediation heeft te maken met de inhoudelijke invulling van het mediationtraject. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokken partijen gezamenlijk van de diensten van een mediator gebruik maken (en hierdoor een flinke besparing wordt gedaan op de inzet van juridische uren) en uiteindelijk zelf de oplossingen formuleren die nodig zijn om een conflict weg te nemen of een huwelijk te ontbinden. Een mediator biedt hierbij de benodigde ondersteuning. Deze persoon brengt de betrokkenen samen om in een open overlegstructuur de situatie te bespreken. Een mediator heeft hierbij een bemiddelende rol. Hij of zij zal verder optreden als procesbewaker, gespreksleider en de ervaringsdeskundige waar de strijdende- of scheidende partijen terecht kunnen voor onduidelijkheden gedurende dit traject. Uiteraard zal de mediator ook bijspringen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in het traject.
De voornaamste doelstelling van mediation is om een conflict weg te nemen zonder dat hiervoor de hulp van de rechter moet worden ingeschakeld en dat een scheidend stel samen tot afspraken zijn gekomen waar een rechter figuurlijk gezien alleen maar een handtekening hoeft onder te zetten. De bereidheid van de betrokkenen om samen het traject te doorlopen is in combinatie met de beschikbare ruimte om tot afspraken te komen de essentiële voorwaarde om voor mediation te kunnen kiezen. Het is een traject dat in een grote diversiteit aan situaties kan worden ingezet zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Voor het soepel doorlopen van het traject is het wel van groot belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit Diemen die gespecialiseerd is in echtscheidingen of op het gebied waarin een conflict is ontstaan en een werkwijze heeft die aansluitend is op de wensen van de betrokken. Juist deze factoren zijn voor veel mensen lastig vast te stellen door het gecompliceerde karakter van de juridische sector. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier overzicht kan worden gecreëerd in het aanbod van de mediators uit deze Noord-Hollandse plaats.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Diemen te selecteren

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met ver verstrekken van waardevolle inzichten en nuttige informatie aan de groep mensen die de intentie heeft om gebruik te maken van de juridische dienstverlening. We doen dit onder andere door het beschikbaar stellen van een vergelijker die gebruikt kan worden om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Diemen te selecteren. De vergelijkingstool kan gebruikt worden door de specifieke ondersteuningsbehoefte in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan verschijnt er een lijst op het scherm met gegevens van mediators die werkzaam zijn in Diemen, die het beste een invulling aan de ondersteuningsbehoefte kunnen geven. Deze lijst is een uitstekende basis om een overwogen keuze te kunnen maken.
Naast een overwogen keuze maakt u ook een veilige keuze. De mediators die wij u aanbevelen zijn immers allemaal verbonden aan ons juridische netwerk en voldoen hiermee aan de strenge voorwaarden die we hieraan gesteld hebben. Om u de kwaliteit van onze service te kunnen garanderen, houden we streng toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators. Daarnaast stellen we het bezitten van een MfN- of ADR certificering als harde eis. Als u op basis van de gegevens van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator, kunt u via de website van Judex met deze persoon in contact komen. Tevens kunt u gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om documenten met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Diemen samenkomen.

Terug naar boven