Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Purmerend

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Online tool om eenvoudig een geschikte mediator uit Purmerend te vinden

Mediation is een zeer moderne vorm van conflicthantering die veelvuldig wordt toegepast. Er zijn dan ook veel mensen die hun hulp aanbieden op dit gebied. Het vak van mediator is immers niet alleen voorbehouden aan advocaten en juristen. Het is echter wel belangrijk om gebruik te maken van de diensten van een vakkundige (door de Mediatorsfederatie Nederland erkende) mediator die gespecialiseerd is in het vakgebied waarin het conflict is ontstaan. Als u een mediator in Purmerend zoekt, kunt u hiervoor de online tool van Judex gebruiken. Wij bieden de nodige transparantie in de juridische sector.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Haarlem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Alkmaar en omgeving
Profielfoto Esther van Diepen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Kennemerland en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht

Grote aanbod van mediators in Purmerend

Een plaats als Purmerend vormt geen uitzondering met betrekking tot het grote aanbod van mediators. Deze trend is in heel Nederland zichtbaar. Het feit dat mediation een zeer veelzijdige toepasbare vorm van conflicthantering is en zeer veel praktische voordelen biedt, is de verklaring hiervoor. De achterliggende gedachte van mediation is dat er een open overlegstructuur wordt gecreëerd waarin de betrokkenen samen op zoek gaan naar de meest geschikte oplossing om het conflict weg te nemen. Een mediator neemt als onafhankelijke derde partij deel aan dit proces. Deze persoon zal de strijdende partijen helpen in de besluitvorming en bijspringen op het moment dat de betrokkenen hier zelf in dreigen vast te lopen. Het belang van de neutraliteit van een mediator is groot aangezien beide partijen gebruik maken van de diensten van deze deskundige. Hierin verschilt mediation sterk ten opzichte van andere juridische dienstverlening. Bij mediation is er geen sprake van afvaardiging of beoordeling van een situatie. Het proces richt zich dan ook op de toekomst en niet op de inhoudelijke kant van het conflict.
Mediation kan als conflicthantering worden toegepast als beide partijen bereid zijn om in onderling overleg naar beslissingen te zoeken en hier ook de ruimte voor is. Dit is van groot belang omdat de betrokkenen uiteindelijk zelf deze oplossing moeten formuleren. Het grote voordeel van deze constructie is dat een juridische procedure kan worden voorkomen. Hierdoor kan er sprake zijn van een aanzienlijke besparing in de kosten. Daarnaast heeft mediation als praktisch voordeel dat de procedure voor een groot deel in eigen tempo kan worden doorlopen. Met betrekking tot de procedure kan er een keuze worden gemaakt tussen een begeleiding op afstand waarbij er gebruik wordt gemaakt van digitale toepassingen of een meer persoonlijke procedure waarbij het traject wordt doorlopen aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Purmerend.
Mediation is een bekende toepassing voor echtscheidingen of arbeidsconflicten maar naast deze situaties kan het traject ook worden ingezet bij burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Voor het soepel doorlopen van het traject is het wel van belang dat er gekozen wordt voor een vakkundige mediator die gespecialiseerd is op het gebied waarin een conflict is ontstaan. Dit is niet eenvoudig te bepalen aangezien de juridische sector een ingewikkeld karakter heeft en niet erg transparant is. Veel rechtzoekende ervaren het dan ook als bijzonder lastig om een beeld te krijgen van de specialisatie, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van mediators. Daarbij komt dat het vak mediator een vrij beroep is waardoor iedereen zich mediator mag noemen zonder over bijbehorende diploma’s of andere bewijzen van vaardigheid te beschikken. Judex biedt echter transparantie in deze sector.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Digitale tool om eenvoudig en snel een geschikte mediator uit Purmerend te vinden

Als u in een conflict bent terecht gekomen, wilt u uiteraard deze zo snel mogelijk uit de wereld hebben. Judex helpt hierbij. Wij houden ons bezig om rechtzoekenden te helpen met het informeren over de juridische mogelijkheden in dit soort situaties. U kunt onder andere gebruik maken van onze digitale tool om eenvoudig en snel een geschikte mediator uit Purmerend te vinden. U kunt uw specifieke wensen op dit gebied in onze zoekfilters weergeven om uw ondersteuningsbehoefte te specificeren. Op basis hiervan presenteren wij de mediators uit ons netwerk die hier het beste op aansluiten. Op basis hiervan kunt u snel en eenvoudig de opties vergelijken en een keuze maken.
De mediators uit ons netwerk voldoen allemaal aan onze strenge voorwaarden. Deze hulpverleners zijn bijvoorbeeld allemaal erkend door de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Daarnaast staan we ook volledig achter de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van onze aangesloten mediators. Door het gebruik maken van onze online tool maakt u dus niet alleen een overwogen maar ook een veilige keuze. Als u met behulp van onze online tool een geschikte mediator uit Purmerend gevonden hebt, kunt u direct via ons systeem met deze persoon in contact komen. Daarnaast maken we het u gemakkelijk gedurende de procedure door een veilige digitale omgeving ter beschikking te stellen die u kunt gebruiken om documenten met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het traject te zorgen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Purmerend samenkomen.

Terug naar boven