Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Zaandam

8 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Keuzetool om een mediator uit Zaandam te selecteren

Judex heeft een handige keuzetool ontwikkeld om een mediator uit Zaandam te selecteren. Hiermee bieden we een invulling voor een praktisch probleem van veel rechtzoekenden. Er zijn immers zeer veel mediators in Zaandam en omstreken actief maar door het ingewikkelde en niet erg transparante karakter van de juridische sector is het vaak lastig om tot een goede keuze te komen. Dit is echter wél van belang voor het soepel kunnen afronden van de meeste juridische zaken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Ylonka de Boer
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Amsterdam en omgeving
Profielfoto Hans van Son
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Kennemerland en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Haarlem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Alkmaar en omgeving
Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht
Nog geen beoordeling

Harm van Vechgel

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

Veel mediators in Zaandam en omstreken actief

Mediation is een steeds populairdere vorm van het doorlopen van juridische zaken. Deze vorm is gebaseerd op een overlegstructuur tussen de strijdende partijen met als doelstelling om gezamenlijk tot oplossingen en afspraken te komen om de kwestie te kunnen wegnemen. Een mediator heeft hierin een neutrale en adviserende rol, zonder dat er een oordeel gevormd wordt. Deze juridische hulp bestaat uit een combinatie van bemiddeling en begeleiding bij het doorlopen van de voor veel mensen gecompliceerde juridische procedures. Mediation is een toepassing, die geschikt is voor veel juridische zaken. Naast de keuze voor mediation bij echtscheidingen is dit ook een keuze die gemaakt kan worden bij arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Voorwaarde is wel dat de partijen bereid zijn om met elkaar te onderhandelen en dat hier een ruimte voor is.

Het grootste voordeel van mediation is te vinden op financieel gebied. Bij deze vorm van het oplossen van juridische kwesties wordt er gezamenlijk gebruik gemaakt van juridische ondersteuning wat uiteraard een gunstig effect heeft op het kostenplaatje hiervan. Daarnaast heeft het zelfstandige karakter van mediation het grote voordeel dat de partijen vrijwel volledig zelf kunnen bepalen op welk tempo de procedure wordt doorlopen. Een ander voordeel is dat de partijen door te kiezen voor mediation niet lijnrecht tegenover elkaar worden gezet. Hierdoor is de kans groter dat de onderlinge verhoudingen intact blijven.

Het feit dat mediation een steeds populairdere vorm is van het oplossen van conflicten heeft een logische wisselwerking op de hoeveelheid juridische dienstverleners die deze diensten aanbieden. Er zijn dan ook veel mediators actief in Zaandam en omstreken. Dit maakt de keuze voor een geschikte mediator vaak lastig. Het feit dat de juridische sector niet erg transparant en versplinterd is en daarnaast ook nog eens een duur imago heeft, maakt de keuze voor een geschikte Zaandamse mediator niet eenvoudiger.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Praktische hulpmiddel om een geschikte mediator uit Zaandam te vinden

Judex heeft, als specialist op juridisch gebied, voor zichzelf als belangrijkste doelstelling geformuleerd om rechtzoekenden op de meest praktische manier te helpen bij het vinden van hun weg op juridisch gebied. Onze vergelijker is dan ook een praktisch hulpmiddel om een geschikte mediator uit Zaandam te vinden. Hiermee willen we rechtzoekenden helpen door de juridische wereld transparanter en inzichtelijker te maken. Daarnaast zorgen we voor een combinatie van gemak en kwaliteit.

Door het invullen van de zoekfilters kunt u uw wensen waaraan een geschikte mediator moet voldoen weergeven. Op basis hiervan verschijnen direct een aantal mediators uit Zaandam, die voldoen aan deze wensen op uw scherm. U kunt hieruit een veilige keuze maken. Wij garanderen een hoge kwaliteit van de expert profielen en zorgen actief voor het onderhoud van ons rating systeem, zodat de mediators uit Zaandam die we u voordragen ook daadwerkelijk een invulling kunnen bieden op uw wensen. Daarnaast houden we streng toezicht op de kwaliteit van de geleverde services. U kunt ons platform ook gebruiken om de mediator van uw keuze te benaderen, documenten met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het proces te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items op andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Zaandam samenkomen.

Terug naar boven