fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Heerhugowaard

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om geschikte mediator uit Heerhugowaard te vinden

Door het grote aanbod van mediators in Heerhugowaard lijkt het zeer eenvoudig om een geschikte mediator uit deze plaats te vinden, maar de praktijk wijst vaak anders uit. De juridische sector, waar mediation onder valt, is heeft een gecompliceerd karakter en is niet erg transparant. Hierdoor is het lastig om een beeld te vormen over de specialisatie, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een specifieke mediator uit Heerhugowaard. Voor een soepele voortgang van een mediationtraject is dit echter wel van groot belang. Om rechtzoekenden veel tijd te besparen heeft Judex een vergelijkingstool ontwikkeld. Deze kan gebruikt worden om een geschikte mediator uit Heerhugowaard te vinden.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Hans van Son
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Kennemerland en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Haarlem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Alkmaar en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Amsterdam, Amersfoort

Waarom er veel mediators actief zijn in Heerhugowaard

Mediation is een moderne vorm van conflicthantering die de laatste periode sterk in populariteit is toegenomen. Dit, in combinatie met de veelzijdigheid in situaties waarbij gekozen kan worden voor mediation, is de reden dat er erg veel mediators actief zijn in een plaats als Heerhugowaard. Hierin vormt Heerhugowaard overigens zeker geen uitzondering, het is een beeld wat in heel Nederland zichtbaar is. De praktische voordelen van mediation hebben betrekking op de structuur van deze vorm van conflicthantering. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen zelf de beste oplossing voor een conflict formuleren. Er wordt hiervoor een open overlegstructuur gecreëerd waarbij een mediator zal aansluiten om als onafhankelijke gespreksleider te fungeren. Deze ondersteuning biedt nét dat zetje in de rug die partijen nodig hebben om samen tot oplossingen te komen. Gezien het feit dat de strijdende partijen gezamenlijk gebruik maken van mediation, zal een mediator neutraal blijven en geen oordeel vellen. Deze persoon zal de betrokkenen begeleiden bij het doorlopen van een mediationtraject en uiteraard ingrijpen als de strijdende partijen dreigen vast te lopen in dit proces.
De bereidheid van de strijdende partijen om in onderling overleg tot oplossingen te komen en de beschikbare ruimte hiervoor, vormen de basis van een mediationtraject. In veel gevallen is dit een keuze waarmee een juridische strijd kan worden voorkomen. Veel rechters adviseren zelfs om van mediation gebruik te maken omdat een juridische procedure in veel gevallen niet eens nodig blijkt te zijn. De keuze voor mediation is dan ook financieel een aantrekkelijke keuze omdat er aan een juridische procedure veel meer kosten zitten. Een ander groot voordeel van mediation is dat dit traject een toekomstgericht karakter heeft en voornamelijk gericht is op het oplossen van situaties en niet op de inhoudelijke kant hiervan. Dit heeft vaak een gunstig effect op de onderlinge verhoudingen tussen de partijen. Daarnaast heeft mediation als grote voordeel dat de partijen voor het groot deel zelf het tempo van het doorlopen van het traject kunnen bepalen. Praktisch gezien komt het erop neer dat een conflict binnen een kort tijdsbestek kan worden opgelost.
Mediation is veelzijdig toepasbaar. Het is een vorm van conflicthantering waarvoor gekozen kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Begeleiding in een mediationtraject kan op afstand worden aangeboden, waarbij de communicatie via de digitale weg zal plaatsvinden, maar ook op een meer persoonlijke manier aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Heerhugowaard. Hoewel deze grote hoeveelheid keuzemogelijkheden veel ruimte bieden voor het vormgeven van een maatwerk mediationtraject maakt dit het zoeken naar een geschikte mediator in de praktijk juist gecompliceerder en zeer tijdrovend. Judex heeft hiervoor een handige vergelijker ontwikkeld waarmee op een snelle en eenvoudige manier een overzicht kan worden gecreëerd in het grote aanbod van mediators die werkzaam zijn in Heerhugowaard. Wij bieden hiermee de inzichten waar rechtzoekenden naar op zoek zijn.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om op eenvoudig wijze de voor u beste mediator uit Heerhugowaard te vinden

Judex houdt zich bezig met bieden van praktische informatie aan rechtzoekenden die als basis kan dienen bij het maken van keuzes voor juridische hulp. Deze transparantie bieden we onder andere door een online vergelijker beschikbaar te stellen die u kunt gebruiken om op eenvoudige wijze een voor u beste mediator uit Heerhugowaard te vinden. Aangezien dit een zeer persoonlijke keuze is, die vaak afhangt van een ontstane situatie, hebben we diverse zoekfilters in de vergelijkingstool geïntegreerd waarmee een specifieke ondersteuningsbehoefte kan worden weergegeven. Op basis van deze wensen verschijnen er gegevens van mediators uit Heerhugowaard op uw scherm die het beste een invulling hierin kunnen geven.
De mediators die wij u aanbevelen zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen aan de strenge voorwaarden die wij hiervoor stellen met betrekking tot onder andere MfN (Mediatorsfederatie Nederland) certificering, werkwijze en prijsstelling. Hiermee kunnen we de kwaliteit van ons aanbod borgen en u verzekeren dat u een veilige keuze maakt. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft gemaakt voor een geschikte mediator uit Heerhugowaard, kunt u via ons platform direct met deze persoon in contact komen. Tevens bieden we een veilige omgeving om documenten met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van het mediationtraject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Heerhugowaard samenkomen.

Terug naar boven