Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Velsen

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om eenvoudig een geschikte mediator uit Velsen te kunnen vinden

Als u op zoek bent naar een mediator in Velsen, zult u wellicht ervaren hebben dat dit nog lang niet zo eenvoudig is. Dit heeft niets te maken met een tekort aan beschikbaarheid van mediators in Velsen. Het tegendeel is zelfs waar, er zijn in de Noord-Hollandse IJmond regio juist zeer veel mediators werkzaam. Veel rechtzoekenden uit Velsen en omgeving ervaren het juist als erg lastig om een geschikte mediator te vinden. Door de gecompliceerde structuur van de juridische sector is het immers niet eenvoudig om de specialisatie en de werkwijze van een specifieke mediator in kaart te brengen. Het vergelijken van het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Velsen kost dan ook veel tijd en moeite. Judex heeft hiervoor een zeer gebruiksvriendelijke vergelijkingstool ontwikkeld die ook gebruikt kan worden om eenvoudig een geschikte mediator uit Velsen te kunnen vinden.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Ylonka de Boer
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Amsterdam en omgeving
Profielfoto Hans van Son
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Kennemerland en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Alkmaar en omgeving
Profielfoto Esther van Diepen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Kennemerland en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Velsen

Er spelen meerdere factoren een rol waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Velsen. Dit heeft allereerst te maken met de veelzijdigheid van deze vorm van juridische dienstverlening. Mediation is immers een traject dat kan worden doorlopen in een grote diversiteit aan situaties. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Hoewel mediation onder de juridische dienstverlening valt, is het aanbieden van begeleiding bij zo’n traject niet voorbehouden aan advocaten of juristen. Ook andere professionele aanbieders zoals managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen, mits zij hiervoor wel een MfN- of ADR erkende vooropleiding gevolgd hebben. Dit is in de omgeving van Velsen dan ook veelvuldig het geval, gezien het feit dat er veel bedrijven gevestigd zijn in dit kustgebied. Daarnaast vinden er ook relatief veel echtscheidingen plaats in deze streek.
Het feit dat veel advocaten, juristen en andere juridische aanbieders ervoor gekozen hebben om mediation in hun dienstenpakket op te nemen, is een antwoord op de toegenomen interesse in deze vorm van juridische ondersteuning. Mediation is dan ook een ondersteuningsvorm die uitstekend aansluit op de huidige behoeften van veel mensen op dit gebied. Het voornaamste doel om dit traject te doorlopen is om een conflict weg te nemen zonder dat hiervoor de hulp van een rechter moet worden ingeschakeld. Hiervoor worden de betrokken partijen bij elkaar gebracht om de situatie in een open overlegstructuur te bespreken en gezamenlijk naar oplossingen te zoeken. Een mediator verzorgt hierbij de benodigde begeleiding. Deze persoon zal aansluiten bij de gesprekken tussen de betrokkenen en fungeren als gespreksleider, procesbewaker en bemiddelaar. Deze persoon vervult hierbij uiteraard een volledig neutrale rol omdat beide betrokkenen gebruik maken van de diensten van een mediator.
Het belangrijkste voordeel van mediation ligt op financieel gebied. Door het gezamenlijk gebruik van de diensten van een mediator wordt er al een aanzienlijke besparing gedaan op de inzet van juridische uren maar het realiseren van de doelstelling om een rechtsgang te voorkomen (of te minimaliseren in geval van echtscheidingen omdat het wettelijk gezien niet mogelijk is om te scheiden zonder rechter), zorgt ook voor een flinke kostenbesparing. Daarnaast heeft mediation als grote voordeel dat de betrokkenen zelf het tempo van het doorlopen van het proces kunnen bepalen. Hierdoor is het mogelijk om een conflict of een echtscheidingstraject binnen een relatief kort tijdsbestek af te handelen. Het is hiervoor wel van groot belang dat er gekozen wordt om gebruik te maken van de diensten van een mediator die gespecialiseerd is op het gebied waarin een conflict is ontstaan (of uiteraard in echtscheidingen) en een werkwijze heeft die aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Juist het bepalen van deze factoren zien veel rechtzoekenden als groot struikelblok. Om in de behoeften aan transparantie, gemak en kwaliteit op juridisch gebied te voorzien, heeft Judex een vergelijker ontwikkeld. Deze online tool kan ook gebruikt worden om op een eenvoudige manier een overzicht te creëren tussen het grote aanbod van mediators in Velsen.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijker voor de keuze van een geschikte mediator die werkzaam is in Velsen

Judex heeft als specialist op juridisch gebied zichzelf als doel gesteld om rechtzoekenden van nuttige informatie en praktische inzichten te voorzien. We stellen hiervoor onder andere een online vergelijker ter beschikking die gebruikt kan worden om eenvoudig een keuze te maken voor een geschikte mediator die werkzaam is in Velsen. Aangezien dit een situatieafhankelijke keuze is, hebben we een aantal zoekfilters in de vergelijkingstool geïntegreerd die gebruikt kunnen worden om de specifieke ondersteuningsbehoefte kenbaar te maken. Op basis hiervan verschijnt er een lijst van mediators uit Velsen op het scherm die in dit geval de beste ondersteuning kunnen bieden.
De mediators die we bij u onder de aandacht brengen, zijn aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen hiermee aan de eisen die we hieraan gesteld hebben. Deze eisen hebben betrekking op de MfN- of ADR erkenning, de werkwijze en de prijsstelling van onze mediators. Door deze voorwaarden te stellen, kunnen we u de kwaliteit van onze service garanderen. Als u op basis van onze vergelijkingstool een keuze heeft gemaakt voor een geschikte mediator uit Velsen, kunt u via onze website direct met deze persoon in contact komen. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze veilige digitale omgeving om documenten naar uw mediator te versturen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Velsen samenkomen.

Terug naar boven