Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Heemskerk

6 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om de voor u meest geschikte mediator uit Heemskerk te vinden

Bent u op zoek naar een geschikte mediator die werkzaam is in Heemskerk? Dan zult u wellicht al ervaren hebben dat dit niet zo eenvoudig is. Er is immers sprake van een relatief groot aanbod van mediators in deze Noord-Hollandse plaats. Daarbij komt dat mediation valt onder de juridische sector, een gecompliceerde branche die voor veel mensen lastig te doorgronden is. Judex biedt echter transparantie, kwaliteit en gemak aan rechtzoekenden door een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool ter beschikking te stellen die u kunt gebruiken om op de meest eenvoudige manier de voor u meest geschikte mediator uit Heemskerk te vinden. Wij zetten de gegevens van mediators die werkzaam zijn in deze plaats voor u op een rijtje zodat u een overwogen keuze kunt maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Hans van Son
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Kennemerland en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Haarlem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Alkmaar en omgeving
Profielfoto Esther van Diepen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Kennemerland en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht

Overzicht tussen het aanbod van mediators uit Heemskerk

Mediation is een vorm van juridische conflicthantering waarbij betrokkenen de benodigde ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om zelf een conflict weg te nemen of een echtscheidingstraject te doorlopen. Het is een juridische dienstverlening die vaak wordt geassocieerd met echtscheidingen (of juist het redden van een huwelijk) maar ook toegepast kan worden in een veelzijdigheid van andere situaties. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Een mediator brengt de betrokkenen bij elkaar om samen het conflict te bespreken en vooral te zoeken naar oplossingen die van belang zijn om een geschil weg te nemen. De focus van mediation ligt vooral op dit laatste punt. Het traject richt zich niet of nauwelijks op de inhoudelijke kant van het conflict maar juist op het zoeken van oplossingen. Deze oplossingen worden uiteindelijk dus zelf door de betrokkenen geformuleerd. Een mediator heeft een volledig neutrale rol in de begeleiding hierbij. Dit is van belang omdat de betrokkenen samen gebruik maken van de diensten van dezelfde mediator. Deze persoon kan gezien worden als een neutrale bemiddelaar, gespreksleider en procesbewaker. Uiteraard kunnen de betrokken partijen ook gebruik maken van de kennis en ervaring van de mediator als zij zelf dreigen vast te lopen in het traject en als er vragen of onduidelijkheden zijn ontstaan.
Het zelfstandige karakter van mediation maakt het mogelijk dat de betrokkenen alle vrijheid hebben om het tempo van het doorlopen van het traject zelf te bepalen. Daarnaast kunnen er diverse keuzes worden gemaakt met betrekking op de vorm van begeleiding van de mediator en de intensiteit ervan. De begeleiding kan desgewenst zelfs volledig op afstand worden aangeboden. Het belangrijkste voordeel van mediation ligt voor veel mensen op financieel gebied. Doordat de betrokkenen samen gebruik maken van de diensten van een mediator en niet individueel gebruik maken van juridische ondersteuning, is er sprake van een forse besparing op de inzet van juridische uren. Daarnaast is de voornaamste doelstelling van mediation om een conflict weg te nemen zonder dat hiervoor de hulp van een rechter moet worden ingeschakeld (of geminimaliseerd in geval van echtscheidingen). Uiteraard heeft dit ook positieve invloed op de kosten.
De bereidheid van de betrokkenen om samen in gesprek te gaan over de ontstane situatie en de beschikbare ruimte om naar oplossingen te zoeken, zijn essentiële voorwaarden om een mediationtraject te doorlopen. Als dit het geval is, is het van groot belang om een mediator uit Heemskerk te vinden die gespecialiseerd is in het gebied waarin het conflict is ontstaan (of uiteraard in echtscheidingen) en een werkwijze die aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Juist het vaststellen van deze factoren worden door veel rechtzoekenden als zeer lastig ervaren. Dit komt omdat de juridische sector niet erg transparant is en juist een gecompliceerde structuur heeft. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om op een eenvoudige wijze een overzicht te creëren in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Heemskerk. Op deze manier kan er op eenvoudige wijze een overwogen keuze worden gemaakt.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Gebruiksvriendelijke online vergelijker om een geschikte mediator uit Heemskerk te vinden

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met informatievoorziening en het bieden van inzichten aan rechtzoekenden. Dit doen we onder andere door een gebruiksvriendelijke online vergelijker ter beschikking te stellen die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Heemskerk te vinden. Aan de hand van de specifieke ondersteuningsbehoeften die in de zoekfilters kunnen worden weergegeven, verschijnt er een lijst op het scherm met gegevens van mediators uit Heemskerk die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis hiervan kunt u snel en eenvoudig een overwogen keuze maken.
Uiteraard zorgen we er ook voor dat u een veilige keuze maakt. De mediators die wij bij u onder de aandacht brengen, zijn immers allemaal aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen hiermee aan de strenge eisen die we hieraan gesteld hebben. We hechten immers zeer veel waarde aan een MfN- of ADR certificering. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de werkwijze en prijsstelling van de bij ons aangesloten mediators voldoen aan onze normen. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een mediator uit Heemskerk, kunt u via onze website met deze persoon in contact komen, documenten aan deze persoon versturen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Heemskerk samenkomen.

Terug naar boven