fbpx
Ga naar content

Dementie kan reden zijn voor bewindvoerderschap

Bernard (83 jaar) en Tilly (81 jaar) zijn ruim 50 jaar met elkaar getrouwd en wonen op een landgoed in het oosten van Nederland. Tilly en Bernard hebben vier jaar geleden besloten het landgoed te koop te zetten. Vorige week heeft zich een serieuze koper gemeld. De afgelopen twee jaar is Bernard gaan dementeren. Hierdoor heeft hij soms dagen dat hij de zaken niet meer goed op rij heeft. De laatste dagen zegt Bernard ook geregeld dat hij het landgoed helemaal niet wil verkopen.

Tilly is ten einde raad, want zij wil na vier jaar lang wachten op een koper, het landgoed nu eindelijk verkopen. Dat is zowel voor Tilly en Bernard het beste.

Tilly dient een verzoek in om Bernard onder bewind te stellen voor wat betreft het landgoed. Tilly verzoekt de rechter daarbij ook om toestemming te verlenen voor de verkoop van het landgoed. Tot slot vraagt Tilly de rechter om zelf bewindvoerder te mogen zijn.

Het verzoek van Tilly wordt ondersteund door de drie kinderen van Tilly en Bernard. Na de mondelinge behandeling besluit de rechter de verzoeken van Tilly toe te wijzen.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven