fbpx
Ga naar content

Ouders worden curator van verstandelijk gehandicapte dochter

Loes en Meindert zijn ouders van Anouk. Anouk is verstandelijk gehandicapt en wordt volgende maand 18 jaar. Anouk is ook als zij meerderjarig is, niet in staat om haar persoonlijke en financiële belangen te behartigen. Anouk woont samen met haar ouders in Haarlem.

Loes en Meindert dienen een paar weken voordat Anouk 18 jaar wordt, een verzoek tot ondercuratelestelling in bij de kantonrechter te Haarlem. In dit verzoek geven zij aan dat zij beiden curatoren van Anouk willen worden. Ze verzoeken de kantonrechter bovendien om de ondercuratelestelling in te laten gaan met ingang van de dag waarop Anouk 18 jaar wordt.

De kantonrechter benoemt Loes en Meindert, nadat zij en Anouk op de mondelinge behandeling aanwezig zijn geweest, als curatoren van Anouk vanaf de dag dat Anouk 18 jaar wordt. Loes en Meindert moeten de ondercuratelestelling nu nog wel publiceren in de Nederlandse Staatscourant en twee landelijke dagbladen.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven