Ga naar content

Echtscheidingsmediation maakt einde aan jarenlange procedures

Barbara en Jochem zijn drie jaar geleden uit elkaar gegaan. Jochem heeft de relatie beëindigd omdat hij er achter is gekomen dat Barbara er een andere relatie op na hield.

Jochem en Barbara zijn sindsdien in allerlei juridische procedures verwikkeld.

Zo wordt ook over de vraag waar de kinderen moeten gaan wonen wordt geprocedeerd. Daarnaast willen zowel Barbara als Jochem in hun voormalige echtelijke woning blijven wonen. Na een aantal heftige confrontaties voor de rechter, stelt de rechter voor dat Barbara en Jochem maar eens moeten proberen om hun problemen onder leiding van een mediator op te lossen.

De mediation begint erg emotioneel. Jochem is nog steeds zo boos op Barbara is dat hij haar ‘niets meer zo maar gunt’. Barbara laat Jochem op haar beurt weten dat zij zich al jaren tijdens hun relatie alleen voelde. Zij draaide vrijwel in haar eentje op voor de zorg van de kinderen omdat Jochem altijd met zijn zaak bezig was, zelfs toen haar vader ernstig ziek werd. Na een aantal emotionele gesprekken lijkt de lucht tussen beiden te klaren als Barbara aangeeft dat haar nieuwe relatie in feite een soort vlucht uit haar stressvolle bestaan was.

Barbara en Jochem hadden, voordat zij bij de bemiddelaar kwamen, nooit op deze manier met elkaar gesproken. Het gesprek met de bemiddelaar opende de ogen van zowel Jochem als Barbara. Jochem en Barbara zagen in dat zij samen verantwoordelijk waren voor het mislukken van hun huwelijk en zagen ook dat zij gezamenlijk ouders bleven van hun kinderen ondanks het falen van hun relatie.

Uiteindelijk hebben Jochem en Barbara hun problemen samen op kunnen lossen ondanks jaren van procederen.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven