Ga naar content

Geen verdeling overwaarde bij koude uitsluiting

Yvette en Giovanni zijn op huwelijkse voorwaarden gehuwd. In de huwelijkse voorwaarden is bepaald dat er geen enkele gemeenschap van goederen tussen Yvette en Giovanni bestaat (‘koude uitsluiting’).

Giovanni heeft een behoorlijk vermogen. Yvette en Giovanni spreken af dat Yvette eigenaar van een woning wordt en dat Giovanni deze woning betaalt. Deze woning kost 180.000 euro. Yvette en Giovanni spreken verder niets af.

11 jaar na de aankoop van de woning besluiten Yvette en Giovanni te scheiden. De woning is inmiddels 25.000 euro meer waard geworden. Giovanni wil het geld terug dat hij in de woning heeft gestoken. Ook wil hij in ieder geval een gedeelte van de meerwaarde van de woning.

Giovanni heeft recht op zijn nominale inleg van 180.000 euro. Aangezien Giovanni en Yvette op huwelijkse voorwaarden zijn gehuwd, heeft Giovanni geen recht op de meerwaarde. Dat was anders geweest op het moment dat Yvette en Giovanni beide eigenaar van de woning waren geworden. Op dat moment had Giovanni naast de door hem ingelegde 180.000 euro ook recht gehad op de helft van de meerwaarde.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven